İki polisi yaralamıştı: Seri cinayet zanlısı yakalandı

İstanbul Fatih'te kimlik kontrolü yapman iki polis memurunu ateş ederek yaraladıktan sonra viyadüğün altında saklanan G.G. yakalanırken, diğer şüpheliyi arama faaliyetleri sürüyor. G.G.'nin iki kişiyi katlettikten sonra ikisi polis toplam dört kişiyi yaraladığı öğrenildi.

YAŞAM 19.09.2022, 22:26
İki polisi yaralamıştı: Seri cinayet zanlısı yakalandı

Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokak üzerinde kimlik uygulaması yapan emniyet güçleri, durdurdukları iki şahsın kimliğini kontrol etmek istedi. Bu esnada şüpheli şahıslardan G.G. (32) tarafından silahla açılan ateş neticesinde iki polis memuru yaralandı.

İki şüpheli şahıs yaya olarak kaçarken, olay mahalline sağlık ve güvenlik ekipleri yönlendirildi.

Yaralanan emniyet mensupları, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli şahısların yakalanması adına çalışma başlatıldı, çevik kuvvet ve özel harekat personelleri bölgede güvenlik tedbiri aldı.

Olay mahallinde çalışma yapan emniyet güçleri, kaçan şüpheli şahısların yere attığı poşette çok sayıda mermi buldu.

Polis memurlarının hayati tehlikesi bulunmuyor

Olay mahalline gazetecilere konuşan görgü tanığı Levent Aydın Ayebe, rutin uygulama esnasında emniyet güçlerinin kimlik istediğini kaydederek, "Kaldırımda kimliklerini gösterirken ateş ettiler. Polisler yaralandı. İkisi de yaya olarak uzaklaştı." dedi.

Yaralı polis memurlarından Ozan Kurutaç'ın çene bölgesinden mermi girdiği, Özgür Karagöz'ün ise yanağında sıyrık oluştuğu belirtildi. Karagöz, tedavisinin akabinde taburcu oldu. 

Hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen Kurutaç'ın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

İki kişiyi öldürdüğü belirtildi

Şüpheli şahıslardan G.G'nin, Fatih'te polisleri hedef alan saldırıdan evvel gece Başakşehir'de arkadaşı E.M.'yi tabancayla ateş ederek katlettiği tespit edildi. 

Ardından amcasının Güvercintepe Mahallesi üzerindeki evine giden saldırganın, kapının açılmamasının akabinde amcasının kızı S.G.'nin evine uğradığı, burada tabancayla ateş ederek amcasının karısı G.G.'yi katlettiği, amcasının kızları A.T. ve S.G. yaraladığı belirtildi.

Yakalandı

İki kişiyi katlettikten sonra ikisi polis dört kişiyi daha yaralayan G.G., Başakşehir'de gizlendiği viyadüğün altında olayda kullandığı öngörülen tabancayla yakalandı.

G.G, Gayrettepe'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheli şahıs, gazetecilerin "Neden öldürdünüz?" sorusuna "Niçin bana bu şekilde davranıyorsunuz?" diyerek yanıt verdi.

Olayda, G.G ile birlikte hareket ettiği belirlenen diğer zanlıyı yakalama faaliyetlerinin sürdürüldüğü öğrenildi.

Yaşamını yitiren G.G. ile E.M.'nin cansız bedenleri ise otopsi işlemlerinin akabinde yakınları tarafından teslim alındı.

Yorumlar (0)