İki kafadar köyde imkansızı başardı, görenler şaşırıyor

Tokat’ın Gökdere köyünde yaşayan Serdar Dileç ve Cemalettin Uçar isimli iki kafadar, hurda malzemelerden traktör ile bir araba yaptı. 

YAŞAM 24.06.2021, 16:40 25.06.2021, 11:45
İki kafadar köyde imkansızı başardı, görenler şaşırıyor

Tokat’ta yaşayan ve araziye gidiş geliş bir çözüm yolu arayan 23 yaşındaki Serdar Dileç ile 23 yaşındaki Cemalettin Uçar, araç yapmak için harekete geçti.

Hurda malzemelerden araç yaptılar

İki kafadar, evlerinin bodrum katında bir atölye hazırlayıp hurda malzemeler toplayarak bu parçaları birleştirmeye başladı. 1 yıl süren bir çalışmadan sonra mini traktör ile birlikte aracı ortaya çıkartan iki genç, bir imkansızı başardı. Görenlerin şaşkına çeviren araçlar en fazla çocukları sevindiriyor. Mini traktörün vagonuna binip gezen köy çocukları eğlenceli bir zaman geçiriyor.

Çocukluktan beri teknolojik işlerle uğraşmayı çok sevdiklerini belirten Cemalettin Uçar, topladıkları hurda malzemelerini evin bodrum katında birleştirdiklerini söyledi ve “1 yılda  hemen hemen parçaları birleştirdik. Önümüzde belirli bir model olmadığı için yap boz yapmak uzun bir zaman aldı. Aracı, tarlaya ulaşımda kullanıyorum. Hedefim bunun 4X4’ünü oluşturmak. Kaportasız yalnızca şase üzerinde bir arazi aracı oluşturmayı çok istiyorum” şeklinde konuştu. 

Hurda malzemeler sayesinde köy şartlarında kendi araçlarını yapmayı başardıklarını söyleyen Serdar Dileç, ”Pes etmedik, bırakmadık. ‘Yapılır neden yapılmasın?’ şeklinde düşündük. ‘Elin yabancısı yapıyor biz Türkler olarak neden yapamayalım?’ dedik. Böylece başlayarak çalışmaya devam ettik. Görenlerin dikkatini çekiyor.” şeklinde yorum yaptı. Traktörleri çok sevdiğini söyleyen Dileç, “Bir traktörümüz vardı önceden. O sebeple traktör yapmak istedim. Küçük traktörler kullanmak daha çok hoşuma gidiyor. Kendi yaptığım aracı kullanmak daha güzel” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)