İhsan Amca ilk kez konuştu: Şikâyetçi değilim!

Sosyal medya platformlarında Ali İhsan Yavaşça'nın kaydedildiği bir video tepki çekmişti. Yaşlı adam, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, "Ben o çocuktan şikayetçi değilim. Aksi bir şey demedi. Verilen cezayı da öyle öngörmüşler. Kanuna göre ceza vermişler." ifadelerini kullandı. 

YAŞAM 25.03.2020, 13:31

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında risk grubunda bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandı. Söz konusu kararın ardından sosyal medya platformlarında yaşlıların bulunduğu birçok fotoğraf ve video paylaşıldı. 

Paylaşılan bazı videolarda da yaşlılara duygusal şiddet uygulandığı fark edildi. Sosyal medya platformlarında yayılan ve yaşlı bir vatandaşla alay edilen video tepkilere neden oldu.

Videoyu çeken M.T.E'nin polis gibi davrandığı ve "Normalde ceza kesmemiz gerekiyor bu sefer sizi affedelim." dediği, bunun üzerine  Ali İhsan Yavaşça'nın da "Hastaneye geldim, otobüs almadı beni. Polise söyledim." karşılığını verdiği görüldü.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan M.T.E. "kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi" suçundan 15 gün konutundan çıkmama ve evine en yakın huzurevini ziyaret etme cezalarını aldı. 

"Sokağa çıkma yasağını bilmiyordum"

Bunun üzerine Ali İhsan Yavaşça, ilk kez açıklama yaptı. Eşi Hatice Yavaşça'nın 3 sene önce yaşamını yitirdiğini ve geçmişte lokanta çalıştırdığını kaydeden yaşlı adam, videosunun çekildiği gün sokağa çıkma yasağı olduğunu bilmediğini ifade etti.

"Yaya olarak dolmuşa gitmek üzere yürüyordum"

Yaşlı adam, kollarındaki ağrı sebebiyle hastaneye gitmek için evden çıktığını aktararak, "Hastanede beni muayene ettiler. Otobüse binip eve gelecektim; ama 65 yaş üstü kartım iptal olmuş, o yüzden geri indim. Ben de bir çorba içmek istedim; ama çorbacı da kapalıydı. Yaya olarak dolmuşa gitmek üzere yürüyordum." diye konuştu. 

"Çocuklarda resmi kıyafet falan da yoktu"

Ali İhsan Yavaşça, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sırada iki genç ellerinde cep telefonuyla 'Sen nereye gidiyorsun amca' dediler bana. Ben de durumumu anlattım. 'Çabuk buradan git seni götürür ceza yazarız' dedi. Ben de 'peki' dedim. Çocuklarda resmi kıyafet falan da yoktu. Korkmadım da. Sonra dolmuşa bindim eve geldim."

"Ben o çocuktan şikayetçi değilim"

Görüntülerini sosyal medya platformlarına yükleyenlere karşı bir tepkisi olmadığını kaydeden yaşlı adam, "Ben zaten normal zamanda da çok dışarıya çıkmıyorum. O çocuk da bana bir şey demiş değil. 'Ne geziyorsun amca, seni götürür ceza yazarız. Şuradan bin evine git' dedi. Ben de gezmek için çıkmadığımı söyledim. Hastane için evden çıktığımı söyledim sonra da hemen eve gittim. Bana karşı bir saygısızlığı da olmadı. Doğru konuşalım, bana kötü bir şey söylemedi. Ben o çocuktan şikayetçi değilim. Aksi bir şey demedi. Verilen cezayı da öyle öngörmüşler. Kanuna göre ceza vermişler. Ama onlardan şikayetçi değilim" dedi." ifadelerini kullandı.

"Özelikle yaşlılar evinden çıkmasın dışarı"

Ali İhsan Yavaşça, olayın ardından sağlık ekiplerinin geldiğini ve kendisini hastaneye götürdüklerini belirterek, "Yaşa bağlı olan hastalıklar dışında herhangi bir sağlık sorunum yok. Türkiye evde kalsın, herkes evde kalsın, evinden dışarıya çıkmasın. Özelikle yaşlılar evinden çıkmasın dışarı. Bulaşıcı bir virüs. Ben gün içinde televizyon izliyorum, çiçekleri suluyorum." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)