Iğdır'da deprem oldu

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), Iğdır'da 4,4 büyüklüğünde yer sarsıntısı oluştuğunu kaydetti.

YAŞAM 12.08.2020, 08:09 12.08.2020, 09:41
Iğdır'da deprem oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının resmî web sayfasında yer alan notlara göre, Iğdır Merkez'de saat 02.29'da, büyüklüğü 4,4 olan bir deprem oldu.

AFAD, depremin yerin 6,47 kilometre derinliğinde oluştuğunu tespit etti.

Iğdır'da halk sokağa döküldü

Depremin merkez üssünün Iğdır ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan "Karagüney köyü" olduğu belirtilirken, yer sarsıntısı sadece Iğdır'da değil çevre illerde de hissedildi.

Iğdır'da deprem sonrası vatandaşlar korkuyla sokağa dökülürken, artçı depremlerin yaşanması ihtimaline karşı tedbiler aldı. Vatandaşlardan bazılarının otomobillerinin içinde, bazılarının sokaklarda ve kaldırımlarda uyuduğu görüldü.

Iğdırlılar depremi anlattı

Deprem olduğu sırada uyuduğunu anlatan Eren Karagöz isimli vatandaş, rüyasında sallandığını gördüğünü, ağabeyinin kendisini 'kalk deprem oluyor' diyerek uyandırdığını belirterek, "Şaşırdık, aşağı inerek sokağa çıktık." diye konuştu.

Metin Şıktaş isimli vatandaş da depreme uykuda yakalandığını, bir anda sallantıyla uyandığını, çok korkunç bir sarsıntı yaşadıklarını, eşimi kaldırıp hemen apar topar aşağıya indiklerini ifade ederek "Ne yapacağız bilmiyoruz. şimdilik sokaktayız." dedi.

Iğdırlılardan Harun Cengiz ise bir gürültü duyduğunu, evdeki eşyaların ve sarkık malzemelerin salladığını gördüğünü ve deprem olduğunu anladığını, panik yapmadan çocukları kaldırıp birlikte dışarı çıktıklarını söyledi.

Doğubayazıtta da korku oluştu

Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde depremi hisseden vatandaşlar sokaklara çıktılar.

Bazı vatandaşlar saatlerce araçlarda ve caddelerde bekledi.

Yorumlar (0)