İETT şoförü ayakkabıları çamurlu genci araca almak istemedi

İstanbul’da bir İETT şoförü, tavuk çiftliğinde çalışan ve üniversite sınavına girmek amacıyla Bahçelievler’deki evine gitmek için otobüsüne binen genci, ayakkabılarının çamurlu olması ve kartında para bulunmaması sebebiyle otobüsüne almak istemedi.

YAŞAM 01.07.2021, 12:30 02.07.2021, 09:37
İETT şoförü ayakkabıları çamurlu genci araca almak istemedi

İstanbul Silivri’de bir İETT şoförü, tavuk çiftliğinde çalışan ve üniversite sınavına girmek amacıyla Bahçelievler’deki evine gitmek isteyen Mehmet Boyu adındaki genci “ayakkabıları çamurlu” diye araca almak istemedi.

Elde edilen bilgilere göre olay geçtiğimiz Cuma Silivri Fevzipaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Tavuk çiftliğinde çalışan Mehmet Boyu adındaki bir genç, üniversite sınavına girmek amacıyla Bahçelievler’deki evine gitmek istedi. Fakat yağmurdan dolayı ayakkabıları çamurlu olan Mehmet Boyu’yu şoför otobüsüne kabul etmedi. Genç ertesi gün üniversite sınavına gireceğini ve eve yetişmesi gerektiğini söyledi fakat otobüs şoförünü ikna edemedi. Gencin babası Rıfat Boyu’ysa oğlunun otobüsten indiğini gördü ve oğlunu araca alıp iki durak süresince otobüsü izledi. Bir durakta otobüsü yakalayan Boyu şoförü ikna edince oğlu Mehmet Boyu araca alındı.

“Sınava moralim bozuk bir vaziyette girdim”

Sınava gitmek amacıyla binmiş olduğu otobüsten ayakkabıları çamurlu olduğu için indirilmek istenen Mehmet Boyu, “Cuma günü otobüse binmeye çalıştım. Ulaşım kartımda para olmadığını biliyordum, yüklemek için geç kaldım. O esnada yağmurluydu, ayakkabım çamurluydu. Otobüse binerken şoför “Çamurla binme” dedi. Ben biraz bunun üzerine ısrarda bulununca aldı. Kartta para olmayınca geri indirdi beni. Bunun ardından babam geldi ve şoförle konuşunca almak durumunda kaldı. Önce ayakkabımın çamurlu olduğunu söyleyip üzerime geldi, ardından ise ulaşım kartımda para olmayınca onu bahane ederek indirdi. “Gitmek durumundayım, çamur normal bir şey, kartı da son durakta inince yükleyip basarım.” dedim fakat ikna olmadı. Sınava moralim bozuk bir vaziyette girdim.” şeklinde konuştu.

“Konunun takipçisi olacağız”

Baba Rıfat Boyu ise yaşadığı olayı anlatarak, “Cuma günü oğlumu, bir sonraki gün üniversite sınavına girsin diye otobüs durağına götürdüm. Otobüs durağından ayrıldığımda 50 metre ileride dikiz aynasından bakınca oğlumun indiğini gördüm. Oğlumla görüştüğümde, ulaşım kartında parası olmadığı ve ayakkabılarının kirli olmasından dolayı şoförün almadığını söyledi. Oğlumu alıp ileride ışıklarda şoförle görüşmeye gittiğimde, “Akbilinde paran yok, ayakkabıların da kirli” dedi bana. “Oğlumun gitmesi gerek, yarın üniversite sınavına girecek” dediğimde de aynısını söyledi. Seni rezil edip cumhurbaşkanına şikayet edeceğim dedikten sonra ‘tamam tamam o zaman çıksın’ dedi ve o şekilde otobüse aldı. Bu konunun takipçisi olacağız, bu şoförden şikayetçiyiz. Bu şekilde zihni bozuk insanları böyle yerlerde bizler istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)