İETT otobüsü 15 aracı biçti

Sarıyer’de sürücünün el frenini çekmeden indiği İETT otobüsü, yokuş aşağı doğru kayarak 15 araca çarptıktan sonra durabildi. Olayda 4 kişi yaralandı.

YAŞAM 24.04.2022, 22:05 25.04.2022, 13:53
İETT otobüsü 15 aracı biçti

Korkunç kaza, saat 19.00 sularında Sarıyer Katar Caddesi üzerinde yaşandı. Aktarılan bilgilere göre, arızalanan İETT otobüsünü tamir etmek amacıyla araçtan inen sürücü Yusuf Y., el frenini çekmeyi unutması sebebiyle otobüs yokuş aşağı doğru kaymaya başladı. Otobüs, 15 araca çarptıktan sonra durabildi. Olayda 4 kişi yaralandı.

Otobüste yolcu bulunmuyordu

İhbar üzerine olay mahalline sağlık, itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Emniyet güçleri tarafından bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık personelleri yaralı şahıslara müdahale etti. İlk müdahaleleri olay mahallinde gerçekleştirilen yaralı şahıslar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Otobüsün boş olması ise olası bir facianın önüne geçti.

"Ucuz atlattık"

Otobüsün çarptığı otomobillerden birinin sahibi olan Hüseyin Emir, “Otobüsün şoförü kayış koptu diye araçtan inmiş. Otobüs kaymaya başladı ve hepimize vura vura ilerledi. Yaralılardan biri hamile, Allah'tan ona bir şey olmadı. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Benim durumum gayet iyi. Kazayı ucuz atlattık." dedi. 

"Biçe biçe ilerledi"

Kazada kafasından hafif şekilde yaralanan Hamit Tokmaktepe ise “Otobüsün araçlara vurduğunu gördüm, tam kaçmaya çalışırken bana da vurdu. Adeta biçe biçe ilerledi. Ufak bir yara aldım, sanırım hastaneye gitmeme gerek yok." diye konuştu. 

Otobüs şoförü gözaltında

Olayda İETT otobüsü de dahil olmak üzere 16 araçta hasar oluştu. Kaza sebebiyle trafikte uzun kuyruklar meydana geldi. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla olay mahallinden kaldırıldı. Araçların kaldırılmasının akabinde trafik akışı normale döndü. Otobüs şoförü Yusuf Y., ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü.

Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı. 

Yorumlar (0)