İcra için gittiği evde vurulan avukat hayatını kaybetti

Kocaeli’de icra sebebiyle gittiği evde ev sahibi tarafından vurulan avukat hayatını kaybetti.

YAŞAM 16.03.2021, 17:15 16.03.2021, 17:33
İcra için gittiği evde vurulan avukat hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Gebze İlçesinde meydana gelen olayda evine icraya geldiklerini öğrenen ev sahibi icra memurları ve avukatla tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından silahını çıkaran ev sahibi Avukat Ersin Arslan’a ateş açtı. Aldığı kurşun yarasıyla yere yığılan Arslan kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kocaeli'de mesleğini sürdüren Avukat Ersin Arslan, alınan icra kararını yerine getirmek amacıyla icra memurları ile beraber Gebze ilçesi 1113. numaralı sokak'ta ikamet eden Y.Y.'nin evine gitti.

İcra memurlarının geldiğini gören ev sahibi Y.Y. icra memurları ve Avukat Ersin Arslan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine silahına davran ev sahibi Avukat Arslan’a ateş etti. Daha sonra hemen olay yerine 112 Acil Yardım ekipleri çağrıldı. Ambulansla ilçede bulunan özel bir hastaneye kaldırılan avukat Arslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamayarak yaşamını yitirdi.

Ev sahibi gözaltına alındı

Meydana gelen olayda Avukat Ersin Arslan’ı silahıyla vurarak ölümüne sebep olan ev sahibi Y.Y. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Yaşanan olayla ilgili emniyet güçlerinin başlattığı inceleme devam ediyor.

Adalet Bakanı Gül’den kınama mesajı

Gebze’de yaşanan hadisenin duyulmasının ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’de bir açıklamada bulunarak Avukat Arslan’ın silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesine ilişkin bir kınama mesajı yayınladı.

Yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Gül, olayı derin bir üzüntü ile öğrendiklerini ve meydana gelen hadiseden dolayı saldırıyı güçlü bir şekilde kınadıklarını ifade etti. Bakan Gül, ayrıca saldırıda hayatını kaybeden Avukat Ersin Arslan’ın ailesine ve meslektaşlarına da taziyelerini iletti.

Yorumlar (0)