İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesi: Market Tedbirleri 

İçişleri Bakanlığı, bu sabah 81 il yönetimine “Market Tedbirleri” başlıklı bir genelge gönderdi. Bu genelge kapsamında 7 Mayıs 2021 Cuma tarihinden itibaren marketlerde zorunlu ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışı yapılmayacak. 

YAŞAM 04.05.2021, 16:32 04.05.2021, 17:45
İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesi: Market Tedbirleri 

İçişleri Bakanlığı, bu sabah saatlerinde il valiliklerine “Market Tedbirleri” başlıklı bir genelge gönderdi. Bu genelge kapsamında 7 Mayıs 2021 Cuma tarihinden itibaren zorunlu temel ihtiyaç dışındaki ürünlerin marketlerde satışları yasaklanacak. 

Hangi ürünler yasak?

Marketlerde satışı yasaklanan ürünler arasında zorunlu temel ihtiyaç ürünleri dışındaki her şey bulunuyor. Alkol, elektronik eşya, kırtasiye malzemesi, ev eşyası, oyuncak, kıyafet, makyaj malzemesi gibi aktüel ürünlerin satışı askıya alınacak. 

Zorunlu temel ihtiyaç ürünü kapsamına girmeyen sigaralar ise içenlerin ve market işletmecilerinin kafasını karıştırmış durumda. Genelgenin duyurulduğu saatlerde başlayan “sigara yasak mı” sorusunun cevabı gizemini korurken İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, merak edilen sorunun cevabını verdi.



Sigara yasak mı?

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sigara satışı ile ilgili bir genelgenin bulunup bulunmadığı sorusuna, “bu konuda bir kısıtlama bulunmuyor” şeklinde yanıt verdi.

Buna göre marketlerde zorunlu temel ihtiyaç ürünleri dışında serbest olarak tek satış, sigaraya yönelik olacak.

Sosyal medyada dedikodu konusu oluyor

İsmail Çataklı, tam kapanma ve genelge konularının sosyal medyada dedikodu konusun olduğunu belirterek “online alışverişlerde şu anda herhangi bir muafiyetin bulunmadığını” aktardı. 

Yorumlar (0)