İçişleri Bakanlığı'ndan yılbaşı genelgesi: 81 ile yollandı

Yılbaşına kısa bir süre kala İçişleri Bakanlığından 81 ile genelge yollandı. Söz konusu genelgeye göre, 30 Aralık günü başlayacak kontroller 1 Ocak 2023 günü sona erecek. Ekipler birçok noktada kontrolleri ve denetimleri sağlayacak.

YAŞAM 29.12.2022, 11:34
İçişleri Bakanlığı'ndan yılbaşı genelgesi: 81 ile yollandı

İçişleri Bakanlığı, yılbaşı gecesinin güven ve huzur ortamında geçirilebilmesi adına 81 il valiliğine genelge yolladı. Genelgeye göre, gar, metro, deniz limanı, hava alanı, Pazar yerler, alışveriş merkezleri ve turistik alanlar gibi bölgelerde denetimler sıkılaştırılacak.

Sahte alkol ve yasa dışı bahis denetimi

Kaçak/ sahte alkol imalatı, satışı ve dağıtımına dair kontroller arttırılacak. Kumar ve tombala olarak bilinen oyunların kooperatif, dernek lokali ve kahvehane gibi isimler içerisinde faaliyet sağlayan alanlarda oynatılmamasına dair denetimler arttırılacak.

Kimlik kontrolleri artırılacak

Günlük kiralık olan dairler öncelikli olacak şekilde Kimlik Bildirme Kanununun dikkatle uygulanması sağlanacak, konaklama tesisleri ve otellerde gereken önlemler sağlanacak.

Vatandaşların mal ve can güvenliğinin oluşturulması düşüncesiyle, yeni seneye girileceği sırada yoğunluk oluşturularak kutlama sağlanacak alan ve mekânlarda güvenlik önlemleri artırılarak, yaşanan hırsızlıklara yönelik vatandaşlar bilgilendirilecek.

Trafik önlemleri

Trafik güvenliğinin oluşturulması düşünceyle, şehir içi ve şehir dışı kara yollarında seyahat ve araç yoğunluğunun meydana gelebilecek güzergahlar ve alanlar ile yaya yoğunluğunun görülebileceği alanlarda trafik önlemlerde yoğunlaştırılacak.

Şehirlerarası otobüs terminallerinde, kara yolu güzergahlarında ve ara duraklar üzerinde gerçekleştirilecek kontrollerde otobüslerin ışık donanımı, kış lastiği, takograf ve diğer teknik donanımları denetlenecek.

Alkol kontrollerine ağırlık verilecek

Yılbaşı gecesi saat 24.00’ten başlayarak alkol kontrollerine dikkat verilerek kontrollerde mevzuatta belli olan limitlerin üstünde alkol aldığı belirlenen sürücüler adına gereken yasal işlemler sağlanacak.

Kayak tesislerinde ilave trafik tedbirleri

Kayak tesislerinin yer aldığı kentler öncelikli olacak şekilde (Erzurum-Palandöken, Çankırı-llgaz, Kayseri-Erciyes, Bolu-Kartalkaya, Ankara-Elmadağ, Kocaeli-Kartepe ve Bursa-Uludağ) turizm merkezlerine farklı kentlerden trafik akışının fazlalaşacağı öngörülerek, bu şehirlerin güzergâhlarında ek trafik önlemleri planlanacak.

Kaçak göçmen mücadelesi devam edecek

Düzensiz göç/göçmenler ile ilgili mücadele çerçevesinde, pasaport, belge ya da yol izin belgesi bulunmadan seyahat eden kişilere karşı denetimler sıklaştırılacak.

Yorumlar (0)