İçişleri Bakanlığı'ndan 'şehitlik ziyareti' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nda şehit ailelerinin gerçekleştireceği şehitlik ziyaretleri için 2 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduklarını duyurdu. 

YAŞAM 11.05.2021, 17:36 11.05.2021, 17:50
İçişleri Bakanlığı'ndan 'şehitlik ziyareti' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, “Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri” başlıklı genelgeyi 81 ilin  Valiliğine gönderdi.

Şehit aileleri 2 gün muaf

İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelge kapsamında, devlet olmanın en temel sorumluluğunun, şehit ailelerinin taleplerine karşılık vererek onların, şehitleriyle gönül rahatlığıyla buluşmalarını sağlamak olduğuna dikkat çekildi. Bunun da pandemiyle mücadele kapsamında tedbirlere uyularak yapılacağına vurgu yapılan açıklamada, şehit ailelerinin, arife günü ve Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, şehitlik ziyaretleri için sokağa çıkma yasağından muaf olacakları açıklandı.

Bayramdan önce kaymakamlık/valilikler tarafından söz konusu kurumlarla koordineli bir biçimde bütün şehit mezarlarının onarım/bakım çalışmalarının ve temizlik işlerinin yapılacağı belirtildi.

Araç ve personel tedariki sağlanacak

Genelgede, şehit ailelerinin şehitlik ziyaretlerine kendi talep ve imkânları kapsamında arife günü ve Ramazan Bayramı’nın ilk gününde istedikleri saatte gidebilecekleri açıklandı.

Kaymakamların ve Valilerin koordinasyonunda, jandarma komutanlıkları, il/ilçe emniyet müdürlüklerinin, il ve ilçelerdeki şehit aileleriyle irtibat sağlayacakları ve gerek görüldüğü durumlarda şehit ailelerinin, şehitlik ziyaretlerine ulaşımları konusunda personel ve araç tedarikinin sağlayacakları belirtildi.

Öte yandan din görevlileri tarafından şehitliklerde dua edilmesine yönelik valilik/kaymakamlıkların, il/ilçe müftülükleri ile gereken koordinasyonu sağlayacakları ifade edildi.

Şehit ailelerinin, gerçekleştireceği şehitlik ziyaretlerini huzur ve rahat içerisinde yapabilmesi için kaymakamlar ve valiler ile birlikte kolluk ekiplerinin gerekli hassasiyeti gösterecekleri aktarıldı.

Yorumlar (0)