İç Anadolu kara teslim oldu

Meteoroloji’nin yayınladığı hava tahmin raporlarında Niğde’de sıcaklığın büyük oranda düşeceği bildirilmişti. Gece saatlerinde sıcaklığın sıfırın altında 5 dereceye düşeceği belirtilen Niğde’de kar, yolları kapattı, sürücülerin görüş mesafesi hayli düştü. 

YAŞAM 10.11.2021, 16:47 10.11.2021, 17:07
İç Anadolu kara teslim oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta başında ve bugün yayınladığı hava tahmin raporlarında çarşamba (10 Kasım) gününden itibaren sıcaklıkların 6-8 derece arasında düşeceğini ve kar yağışının ülkenin pek çok ilinde etkili olacağını ifade etmişti. 

Bu sabah özellikle kuzey ve doğu bölgelerindeki illerde hava sıcaklıkları hayli düşmüştü. Yüksek kesimlerde başlayan sıcaklık düşüşü, bu kısımlarda kar yağışını beraberinde getirmişti. Niğde de mevsimin ilk karından nasibini alan iller arasında oldu. 



Sürücüler kontak kapattı 

Niğde’de etkili olan kar yağışı sebebiyle Niğde-Çiftlik yolunun Ketençimen mevkiinde sürücüler hazırlıksız yakalandı. Kışlık lastiği kullanmaya başlamayan sürücüler ilerlemekte zorluk çekti. Çiftlik ve Çamardı ilçelerindeki yüksek kesimlerde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam etti. Bazı yerlerde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaşırken sürücüler de görüş mesafesinin açılmasını kontak kapatarak bekledi. 

Hava sıcaklıkları düşüyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre bu hafta içinde sıcaklıklar daha da düşecek. Bu da pek çok ilde kar yağışının başlamasına vesile olacak.  

Yorumlar (0)