İç Anadolu beyaza büründü, 4 ilde okullar tatil edildi 

İç Anadolu’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilde okullar tatil edildi. 

YAŞAM 25.03.2021, 09:29 25.03.2021, 13:26
İç Anadolu beyaza büründü, 4 ilde okullar tatil edildi 

Ülke genelinde 2 gündür etkili olan kar yağışı en çok İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da yaşamı sekteye uğrattı. Konya, Kırşehir, Çankırı ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan açıklamada çoğu ilçedeki okulun bir ya da iki gün tatil edildiği öğrenildi.

Konya

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yoğun kar yağışının pek çok ilçede etkili olduğu, Akören, Bozkır, Çumra, Güneysınır, Kadınhanı, Seydişehir, Yalıhüyük, Altınekin, Cihanbeyli, Emirgazi, Hadim, Sarayönü, Taşkent ve Yunak ilçelerinde özellikle buzlanmanın da etkili olmasıyla eğitime bir gün (25 Mart Perşembe) ara verildiği bilgisi paylaşıldı. Derbent ve Ahırlı ilçelerinde ise hava koşullarının daha zor olması sebebiyle eğitime verilen ara süresi 2 gün (25-26 Mart) oldu. Derslerin “uzaktan eğitim” sisteminde yapılacağı da belirtildi.



Kırşehir

Kırşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada şehirdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki tüm okullarda bugün (perşembe) günü eğitime ara verildiği bilgisi geçildi. Hamile ve engelli olan çalışanlara ise idari izin verildi.

Çankırı

Çankırı Şabanözü Kaymakamlığı tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada eğitime bugün (perşembe) için ara verildiği, engelli ve hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı bilgisi aktarıldı.

Yozgat

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklama ile şehir genelindeki tüm okullarda eğitime bugün (perşembe) için ara verildi. Engelli ve hamile personellerin de izinli sayılacağı bilgisi aktarıldı. 

Yorumlar (0)