İBB ve Martı’dan ortak karar: Yüzde 20 indirim

Şehir kaldırımlarında yer kapladığı öne sürülerek birden fazla belediye tarafından toplatma kararı verilen Martı adına yeni bir karar alındı.

YAŞAM 19.01.2023, 13:45
İBB ve Martı’dan ortak karar: Yüzde 20 indirim

Martı’nın şehir hayatına adaptasyonunu en üst düzeye taşımak için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile uzun süre görüşmelerde bulunan scooter yetkilileri söz konusu görüşmelerden çıktılarını açıkladı. Martı yetkililerince gerçekleştirilen bilgilendirmede, “Martı tarafından İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan ile 2 ay süren ve planlanan projenin erken duyurulması kararı alınmıştır” denildi.

İBB ile anlaşıldı

Söz konusu açıklamanın devamında şu ifadelerde bulunuldu: "İstanbul'da ulaşımın en temel unsurlarından bir tanesi olan ve yoğun trafik sorununa çözüm sağlayan Martıların şehir yaşantısına adaptasyonu, Karayolları Trafik Kanunu ve Belediye Gelirleri Kanunu'nun ilgili maddelerince Türkiye'nin bütünü adına belirlenmiştir. Söz konusu araçlar kanunlara göre ve doğası gereği, belediyeye işgaliyesinin karşılığını vermek şartıyla serbest dolaşım imkanına sahiptir ve belediyelerce resmi şekilde kapatılmamış bütün taraflara özgür bir şekilde park edebilir.

Martı için park yerleri oluşturulacak

Yapılan bütün görüşmelerde Martı, scooter fazlalığı görülen yerlerde ilk olarak 100, sonrasında da 500 adet İBB'nin tespit edeceği bölgede ‘Scooter ve Bisiklet Park Yeri’ oluşturup İBB'ye hibe edecek. Bu noktada İBB'nin ‘Scooter ve Bisiklet Park Yeri’ çalışmasına destek sağlamak adına bu bölgelere park edilecek olan Martı seyahatlerinde yüzde 20 indirim sağlanacak. 1,5 metreden daha dar olan kaldırımların belirlenmesi ve bu alanlara park etme durumunun önüne geçilmesi için ilgili belediyelere destek sağlanmaya devam edecek. Daha kolay kullanım sağlanması adına belediyelerin, yaya ve bisiklet yollarının arttırılması ile kaldırımların genişletilmesi için atacağı bütün adımlara destek olacaktır. Kentlerimizin sakin, araçlarımızın paylaşımlı, kaldırımlarımızın geniş olacağı ulaşım devrimini bitirene kadar Martı, çalışmalarını bütün kamu kurumları ile iş birliği içerisinde sürdürecektir.”

Yorumlar (0)