İBB'den İstanbul için kritik uyarı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) verilerine göre İstanbul'da yarın öğle saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Vatandaşların don ve buzlanmanın yanında soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olmalarına yönelik uyarı yapıldı. 

YAŞAM 22.01.2020, 16:58 22.01.2020, 17:24
İBB'den İstanbul için kritik uyarı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), vatandaşlara kar yağışı uyarısında bulundu. 

Belediye tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin yarın Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da ise yarın öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların kar değerlerine gerilemesinin öngörüldüğü bildirildi. 

Özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında kar yağışının etkili olmasının beklendiği, yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, Sarıyer, Arnavutköy, Şile, Beykoz, Kurtköy ve Aydos gibi yüksek kesimlerde ise kar şeklinde yağacağı kaydedildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışın ardından köprü ve viyadüklerde gizli buzlanma ve don meydana geleceğini, bu nedenle sürücülerin kar lastiği kullanması gerektiğini açıkladı. Öte yandan, vatandaşların ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi. 

Yorumlar (0)