Huzurevleri için Babalar Günü kararı: Ziyaretçi ve çiçek...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Babalar Günü'nde huzurevlerine ziyaretçi ve çiçek alınmayacağını bildirdi.

YAŞAM 20.06.2020, 11:59 20.06.2020, 12:04
Huzurevleri için Babalar Günü kararı: Ziyaretçi ve çiçek...

Türkiye'de de etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Babalar Günü'nde huzurevlerine ziyaretçi alınmayacak. 

Konuya ilişkin açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde yaşlı ve engelli bakım kuruluşlarında alınan önlemleri duyurduklarını anımsattı. 

"Sadece dijital ziyarete açık olacak"

Selçuk, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile huzurevlerinde hem 85 yaş üstü hem de kronik hastalığa sahip olan kişilerin bulunduğunu ve söz konusu kişilerin hepsinin kendilerine emanet olduğunu ifade etti.

Yaşlıları korumak amacıyla önlem alınmaya devam edildiğini aktaran Selçuk, huzurevlerine Babalar Günü'nde ziyaretçi alınmayacağını, buraların yalnızca dijital ziyarete açık olacağını belirtti. 

Selçuk, huzurevlerinde ziyaret yasağının sürdüğünü ve görevlilerin de sağlık taramasından geçirilmesinin ardından binaya giriş-çıkış gerçekleştirebildiğini kaydederek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle huzurevlerine hediye ve çiçek de alınmayacağını söyledi. 

"Mutlaka görüntülü olarak arayın"

Aileleri ile yakınlarının huzurevlerinde kalan yaşlıları görüntülü olarak aramalarının ve onları yalnız hissettirmemelerinin önem arz ettiğini aktaran Selçuk, huzurevlerinin ziyaretçiye açılmasına dair kararın, salgının seyrine göre verileceğini de ekledi. 

Şehit babaları yalnız kalmayacak

Ayrıca, şehit babaları da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından Babalar Günü'nde ziyaret edilecek. 

Türkiye genelinde söz konusu ekipler, şehit babalarını yalnız bırakmayacak.
 

Yorumlar (0)