Hurda ve atıklardan 'kedi evi' yapıyor

İzmir'e bağlı Karaburun ilçesinde ikamet eden Karakayan çifti, sokakta bakımlarını üstlendikleri 40 civarında kedinin, soğuk kış günlerinde üşümemeleri için atık malzemeler ve bozulan çamaşır makinelerini kullanarak kedi evi yapıyor.

YAŞAM 28.12.2022, 22:02
Hurda ve atıklardan 'kedi evi' yapıyor

Çalıştığı turizm şirketinden emekliye ayrılan Ahmet Karakayan (65), 14 senen evvel eşi Nilüfer Karakayan ile beraber doğal güzelliklerinden çok etkilendiği Küçükbahçe köyüne yerleşti.

Küçük yaşlardan beri hayvanları çok seven Ahmet Karakayan, ikamet ettiği site civarında bulunan 40'a yakın sokak kedisinin bakımını üstlendi.

Hayvansever çift, can dostlarının soğuk kış günlerinde üşümemeleri için iki ay evvel evlerinde kullandıkları eski çamaşır makinesi ve atık malzemelerle kedi evi yapmaya başladı.

Çamaşır makinesinin içerisindeki elektronik parçaları ve tamburu çıkaran çift, kedilerin rahat edebilmesi için makinenin içine örtü ve yastık koydu.

Komşuların da desteklediği çift, atık malzemeleri kullanarak, ikamet ettikleri evin sokağına ikinci kedi evini de yaptı.



"Üçüncü kedi evini yapıyorum"

Karakayan, basın mensuplarına, kedilerle ilgilendiği zamanlarda kendisini çok huzurlu ve mutlu hissettiğini ifade etti.

Kedilerin kışın açlığa ve soğuğa dayanamadığını kaydeden Karakayan, şu sözleri sarf etti:

"Onlar da Türkiye'nin vatandaşları, kalpleri ve canları var. Seviyorlar, seviniyorlar, üzülüyorlar, düşünüyorlar. Kış aylarında biz bakmazsak yaşama ihtimalleri çok düşük. Çamaşır makinemiz bozulunca bir kedi evi yapmayı planladım. Kedi sayısı çok olduğundan dolayı bir tane daha yaptım. Halihazırda bir kedi evi daha yapıyorum. 

Kedilerle aramda çok özel bir bağ var. Onlar isimlerini ve saatlerini biliyorlar. Onları hayvan olarak görmüyorum, her biri büyümemiş bir çocuk. Kedi evlerini çoğaltmayı düşünüyorum. İki tane de köpek evi yaptım. Yeter ki üşümesinler ve yaşasınlar."



"Vurmasınlar, dövmesinler"

Nilüfer Karakayan ise "Duyduğum yegane duygu huzur. Onlar da canlı. Bakmasınlar, sevmesinler ama vurmasınlar ve dövmesinler. Hayvana şiddet haberlerini görünce çok üzülüyorum. Hiç mi vicdan ve merhamet yok." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)