Hülya Koçyiğit, kadına şiddet hakkında konuştu

Usta oyuncu Hülya Koçyiğit, kadına şiddetle ilgili olarak, "Tüm dünyada kadına şiddet var." söylemine sığınılmasının çok yanlış olduğunu dile getirdi.

YAŞAM 10.12.2019, 09:41
Hülya Koçyiğit, kadına şiddet hakkında konuştu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Sinema Sanatçısı Hülya Koçyiğit, Edirne'de kurul üyeleriyle görüştü.

Sinema kariyerinin en önemli filmlerinden birisi olan "Kurbağalar"ı Edirne'de çektiğini anlatan Koçyiğit, Edirne'nin kendisi için özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Kendisine yöneltilen kadına şiddet ile ilgili soru üzerine Hülya Koçyiğit, şunları söyledi:

"Toplumda kadına, çocuğa ve hayvanlara şiddet var. Dolayısıyla sinema buna tanıklık ediyor. Gerçek hayatta bu varsa sinemanın da konusu oluyor. Sinemaya bunu aktarmak demek durum tespiti yapmak değil insanları düşündürmektir. Bu alanda yapılan pek çok film bizi düşündürüyor. Örneğin çocuk gelinlerle ilgili film unutulmayacak bir filmdi. Kadına şiddet ne yazık ki var ama 'tüm dünyada kadına şiddet var' sözüne sığınmamamız gerekiyor. Bunun bir boyutu da çok şükür Müslümanız. Müslümanız diyorsak kadına çok büyük saygı duymamız gerekiyor çünkü öyle emredildi bize. Tabii bunların filme aktarılıyor olması da özendirici değil, düşündürücüdür."

"Sektördeki gençleri seviyorum"

"Sinema sektöründe veliahdınız var mı?" sorusunu ise Koçyiğit, "Bu sektördeki tüm gençleri seviyorum. Onların da benim gibi heyecan duymasını isterim, emek harcıyorlar. Onların da güzel işler başaracağına inanıyorum." şeklinde yanıtladı.

Koçyiğit, "Sinemadan emekli olabildiniz mi?" sorusuyla ilgili olarak ise kurdukları dernek aracılığıyla bakanlıktan talepte bulunduklarını anlattı.

Sinema sanatçılarına gelen 10 yıllık afla pek çok oyuncunun emekli olduğunu aktaran Koçyiğit, "Kültür Sanat Politikaları Kurulu olarak bu hassasiyetin de üzerinde duruyor ve başaracağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)