Hopa’da sahil yoluna 500 metrelik "çöp duvarı" örüldü

Artvis Hopa’da sahil yolu kenarında örülü 500 metrelik duvarın arkası, devasa bir çöp kovası oldu. Görülmese de kokusu keskin şekilde alınan çöpler, tepkiye sebep oldu. 

YAŞAM 21.09.2021, 15:50 21.09.2021, 18:10
Hopa’da sahil yoluna 500 metrelik "çöp duvarı" örüldü

Artvin’in Hopa ilçesindeki Çamlıköy mevkiinde bulunan Karadeniz sahil yolu üzerinde yolun bir kısmına 500 metrelik beton duvar örüldü. Dağın ön kısmına örülen beton duvarın arka tarafı ise belediye temizlik ekiplerinin yeni “çöp atma” mekanı oldu. Dağ ile yol arasında kalan duvarın ardına atılan çöpler, hava sıcaklığının da etkisiyle kısa sürede kokmaya başladı. Her gün kilolarca çöp atılan bölgede hem turistler hem de vatandaşlar için hayat çekilmez hale geldi.  



Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı çöp kokuyor 

Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı konumunda olan Sarp Sınır Kapısı yakınındaki çöp sahası, bu yolu kullananlar ve özellikle de bekleme yapmak zorunda kalan tır şoförleri açısından oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor. 

Hem koku hem de sağlık hem de görüntü açısından sıkıntılı olan bu bölgenin köylerinde yaşayan vatandaşlar ise durumdan büyük oranda şikayetçi. Belediye ekipleri ile sürekli iletişim halinde olduklarını fakat kimsenin sorunu çözmediğini belirten sakinler, seslerini sosyal medyadan da duyurmaya başladı. 



Bölge halkı çöp arıtma tesisi istiyor 

İş için bölgede olan vatandaşlardan Sebahattin Gümüşkaya, durumu şu cümlelerle ifade ediyor: “Bu koku çok kötü. Zar zor buradan geçiyoruz. Geçerken de büyük rahatsızlık duyuyoruz bu, sağlık açısından da oldukça kötü. Arabanın içindeyken bile buradan geçemiyoruz. Buradan devlet adamları ve yetkililer de geçiyor. Bu kokuyu sadece biz almıyoruz onlar da alıyor. Buraya çöp arıtma tesisinin kurulması gerek.” 

Yorumlar (0)