Hop hop! Temas yok, temas yok!

15-20 yaş arasındaki gençler, haftalar sonra ilk kez sokağa çıktı. Bazı yakın dostlar kendilerini tutamayarak sosyal mesafeyi ihlal ettiler.

YAŞAM 15.05.2020, 13:14 15.05.2020, 13:33
Hop hop! Temas yok, temas yok!

Türkiye genelinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş arasındaki gençler, bugün saat 11.00-15.00 arasında getirilen serbestlikle haftalar sonrası ilk kez sokağa çıktı.

İzmir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 15-20 yaş grubunda yaklaşık 330 bin kişinin yaşadığı İzmir'de, sokağa çıkma kısıtlaması geçici olarak kaldırılan gençlerden bazıları sahil kesiminde yürüyüş yaptı.

Hava sıcaklığının gün içinde 37 dereceye kadar çıkmasının beklendiği İzmir'de gençlerden bazıları bisiklete binerken, bazıları da paten kaymayı tercih etti.

Doğum günü kutlaması

İki gün sonra 18 yaşına girecek 11. sınıf öğrencisi Barın Erturan isimli genç, dışarı çıktığı gün arkadaşıyla doğum gününü kutladı. Kordonboyu'nda Irmak Yonca ile pasta kesen Barın Erturan, sokağa çıkma kısıtlamasına izin verilen günde doğum gününü kutladıklarını belirtti.

Uzun süre evde kalınca ev ortamına alıştıklarını söyleyen Barın Erduran, "Dışarı çıkmak bizi ferahlattı ve iyi oldu. Kendimize geldik." diye konuştu.

Irmak Yonca da yaklaşık 2 ay sonra dışarıya çıktığı için çok mutlu olduğunu, çıktıkları gün arkadaşının doğum gününü kutlamak istediklerini söyledi. 12. sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Irmak Yonca, "Güzel bir gün oldu. Okul olmadığından dolayı üniversite sınavına çalışmak için daha fazla vaktimiz oluyor. Sabah erken kalkmayı başarabilirsem daha da güzel oluyor." dedi.

İstanbul

İstanbul'da da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş arasındaki gençler, 2 ay aradan sonra ilk kez sokağa çıktı.

Gençlerin Salacak Sahilini doldurduğu ve yürüyüş için genellikle burayı tercih ettikleri görüldü.

Kimi sıkı arkadaşlar ise aylardır yüz yüze görüşemiyor olmanın verdiği hasretle kendilerini tutamayıp sosyal mesafe kuralını çiğnedikleri görüldü.

Yorumlar (0)