Hobisini mesleğe dönüştürdü: Aile ekonomisine katkı sağlıyor

Elazığ’da Resim İş Öğretmenliği bölümünde eğitim gören 2 çocuk annesi Emine Ser Tanrıverdi’nin hobisi, bir süre sonra ticarete dönüştü. Polimer kil malzemeden üretmiş olduğu bardakları süsleyen ve bu şekilde sanatını mesleğe çeviren Tanrıverdi, aile ekonomisine katkı vermeye başladı. 

YAŞAM 18.07.2022, 14:15 19.07.2022, 13:25
Hobisini mesleğe dönüştürdü: Aile ekonomisine katkı sağlıyor

İşletme bölümünden mezun olan ve daha sonra Resim İş Öğretmenliğini kazanan 35 yaşındaki Emine Ser Tanrıverdi, birinci sınıfta eğitim gördüğü dönemde evlendi. 

Sanatını mesleğe çevirdi

Okula bir süre ara veren ve 2 çocuk sahibi olan Tanrıverdi, evde evlatlarına bakarken evdeki bardaklarını hobi olarak polimer kilden süslemeye başladı. Pandemiyi de fırsata dönüştüren Tanrıverdi, tasarladığı ürünleri sosyal medya platformundaki hesabına yükledi. Burada büyük ilgi çeken ve daha sonra kendini biraz daha geliştirerek birbirinden farklı ürünler sergileyen Tanrıverdi, hobisini adeta ticarete dönüştürdü. Ürünlerini sosyal medya hesabı üzerinden satarak aile ekonomisine katkı sunan Tanrıverdi, ardından okuluna geri döndü. Kaldığı yerden eğitimine devam eden ve 4. sınıfta eğitimini sürdüren Tanrıverdi, boş zamanlarında yine ürün yapmayı sürdürüyor. Sanatını mesleğe dönüştüren Tanrıverdi, sosyal hesabı üzerinden halen satışlarını devam ettiriyor. 

Polimer kil malzemesinden ürünler tasarladığını belirten Emine Ser Tanrıverdi, “Belirli bir sıcaklıkta fırınlandığında sertleşen ve dayanıklılığı oldukça iyi olan bir ürün. Ben kupa bardaklara 3D figürlerin tasarımını gerçekleştirerek bunu yapıyorum. Çocuklar için kaşıkların arkasına değişik objeler çiziyorum. Genel anlamda hediyelik süs eşyası olarak bu işe başladım. Çevreden de çok talep aldım. Sosyal medya hesabımda görseller paylaşınca bu hobim, zaman için ticarete dönüştü. Benim için iyi bir katkı oldu. Sanatımı mesleğe dönüştürdüm. Çok sayıda talep geldi ve ürünler çok tutuldu. Böylelikle ben de işe başladım. Annelere örnek olsun diye bunları yaptım. Evde uğraşabilecekleri birer hobi ve ek gelir amacıyla bunu göstermeye çalıştım. Bana ulaşabilirlerse eğer onlara destek olabilirim. Bu sanatı yapmaya hevesli birçok insan mevcut. Benim bir el yatkınlığım olabilir. Olmayanlara da destek oluyorum. Bir sanatla uğraşmayı herkese tavsiye ediyorum” sözlerini kullandı. 

“Bir ürün için 4-5 saat harcıyorum”

İlk başta el gelişimine ihtiyaç olduğunu söyleyen Ser Tanrıverdi, “Bir ürünü tasarlamam 4-5 saatimi alıyor. Kişiye özel ayrıntı fazlaysa bir günümü de alabiliyor. Yaptığınız işten keyif alıyorsanız bu külfet gibi olmuyor ve asla yorulmuyorsunuz. İşçiliğe göre talep çıkıyor. Yorucu fakat çok güzel. Siparişlerim çok yoğundu. Öğrencilik yaşamım da olduğu için tabii ki eğitim daha önemli. Tatil zamanlarında işimi sürdürüyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)