Hızar ve Tatya, teröristlerin kabusu oluyor

Erzincan'da gerçekleştirilen terör operasyonlarında güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı olan, kaçakçılığın ve uyuşturucu ticaretinin önlenmesinde de etkin rol alan 'keskin burunlar' Hızar ve Tatya, suçlulara adeta nefes aldırmıyor.

YAŞAM 21.02.2021, 23:03 22.02.2021, 18:05
Hızar ve Tatya, teröristlerin kabusu oluyor

PKK terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlar sürdüren güvenlik güçleri, dondurucu soğuk ve zorlu coğrafyaya karşın karla kaplı Mercan ve Munzur dağlarında bomba arama ve iz takip köpekleriyle teröristlerin izini sürüyor.

Üstün koku alma kabiliyetleri ile güvenlik güçlerine yardımcı olan 'keskin burunlar', Mehmetçik'i bombalı tuzaklardan da koruyor.

İz takip köpeği 'Hızar' ve bomba arama köpeği 'Tatya', Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komandolarla kırsal alanda operasyonlarda yer alarak kahraman Mehmetçik'in adeta gözü kulağı oluyor.

İz takip köpeği Hızar'ın sorumlusu Mustafa Çelik, Tatya ve Hızar ile komandolara destek vermek maksadıyla operasyonlara iştirak ettiklerini söyledi.

Yasin Demirci de bomba arama köpeği 'Tatya' ile birlikte en kritik görevlerde bulunduklarını söyleyerek, "Tatya adlı köpeğimiz gerek araç ve ev aramaları olsun gerekse el yapımı patlayıcı düzenekleri aramasında olsun, bunları tespit etmemizde en büyük destekçimizdir." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)