Hırsızlar 10 katlı düğün pastasını paketleyip götürdü

Bursa’da hırsızlar bir pastacının rafında teşhir amacıyla 2 senedir bekletilen 10 katlı düğün pastasını çaldı.

YAŞAM 26.07.2021, 16:10 26.07.2021, 16:30
Hırsızlar 10 katlı düğün pastasını paketleyip götürdü

Bursa’da maket bir pasta yapan dükkan önünde 2 senedir soğuğa, sıcağa ve yağmura dayanıklı 10 katlı pasta hırsızlara dayanamadı. Hırsızlar, küçük bir aracın tavanına yüklenip pastayı çaldı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

2 yıldır rafta duruyordu

Olay dün gece 03.30 sularında meydana geldi. Yaklaşık olarak 2 senedir dükkan önünde bekleyen 10 katlı bir düğün pastası, sıcak ve soğuğa dayandı ancak iki hırsıza dayanamadı.

Hırsızlık anı iş yeri kameralarınca görüntülenirken, kameralarda araçtan inip etrafı kolaçan eden hırsızlar, demir korkuluklara bağlı maket pastanın tellerini kesti. Hırsızlar kimsenin durumu fark etmemesinin ardından 10 kat yüksekliğindeki pastayı alarak küçük bir otomobilin tavanına yükledi. Hırsızlar pastayı aldıktan kısa bir süre sonra kayboldu.

Dükkan sahibi müşterisine göstermek istediğinde fark etti

Mekan sahipleri sabah işe gelince, ilk bakışta durumu fark edemedi ancak durum dükkana müşteri gelince anlaşıldı. İşyeri sahibi müşterisine pastanın dayanıklılığını göstermek isteyince rafa yöneldi ve pastayı göremeyince hemen güvenlik kameralarını izledi.

Daha önce böyle bir hırsızlık vakasıyla karşı karşıya gelmediğini söyleyen dükkan sahibi Ertekin Er, “Burada biz maket düğün pastası, hediyelik eşya ve dekorasyon ürünleri yapıyoruz. Müşteriye ürünümüzü tanıtmak amacıyla kapının önündeki pastayı göstermeye çıkınca pastanın yerinde yeller estiğini gördük. Kamera kayıtlarını inceleyince trajikomik olayı gördük. 2 metrelik pastayı arkadaşlar araca yükleyerek götürüyorlar. Niçin çaldıklarına ilişkin bir fikrimiz yok. Çalınan pastanın değeri bin 500 TL. Burada ürünlerimizi kendimiz yapıyoruz. Hazır bir üründü o, numune olsun diye orada saklıyorduk. Sıcaktan yağmurdan ve soğuktan etkilenmediğini göstermek amacıyla teşhir ediliyordu. 2 yıla yakındır oradaydı.” şeklinde konuştu.

Polis ekipleri ihbarın ardından olay yerine gelerek güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, eşkalini belirledikleri zanlıları arıyor.

Yorumlar (0)