Hindistanlı “dokumacı kuşlar” yuvalarını sanat eserine çeviriyor 

Hindistanlı huşlar olarak bilinen “dokumacı kuşlar”, yuva yapma sanatını konuşturuyor! Bu kuşlar, yuvalarını yaparken kullandıkları yöntem ile göz zevki yaşatıyor. 

YAŞAM 30.07.2021, 17:06
Hindistanlı “dokumacı kuşlar” yuvalarını sanat eserine çeviriyor 

Bilimsel adı “Placeidae” olan ve Hindistan, Afrika ve Avustralya yakınlarındaki adalarda yaşayan dokumacı kuşlar, kendilerine özgü sanatsal biçimde yuva yapıyorlar. Hindistan’ın Rajasthan eyaletinde süren muson sezonu sırasında Ajmer köyünde toplanan kuşlar, muson yağmurlarının altında yuva yapma telaşına girişiyorlar.  



Taze yeşil otları dokuyarak yuva yapıyorlar 



Dokumacı kuşlar, yerden buldukları ya da koparttıkları taze yeşil otları ağaç dallarına dokuyarak yuva yapıyorlar. Dokuma işini erkek kuşlar yaparken yuvanın içini de dişi kuşlar yapıyor. Yuvalarını yapmak için yeterli yeşillik ve su ihtiyacı duyan bu kuşların özelliği, evlerini insan yaşamlarına çok yakın yerlere yapmaları. Çevreden topladıkları otlar ile ağaçların en sağlam dallarına yuva yapa kuşlar, evin girişinden başlayarak dokumaya başlıyor. 



Ağaç dalındaki lambayı andırıyor 



Ağaç dalındaki lambayı andıran yuvaları, alttan üste doğru daralarak küçülüyor. Hiçbiri rastgele olmayan hareketler ile kuşlar adeta görsel şölen sunuyor. 

Yorumlar (0)