Hindistanlı doktor jaguarı ve panteriyle savaşın ortasında kalakaldı

Hint doktor, 1 jaguar, 1 panter ve 3 köpekle birlikte Ukrayna’da yaşıyor. Hayvanları olmadan Ukrayna’yı terk edemeyeceğini açıklayan Doktor Patil, Donbass’ta ki evine gelen bomba seslerinden hayvanlarının korktuğunu, et fiyatlarının ise bölgede 4 katına çıktığını söyledi.

YAŞAM 07.03.2022, 16:59 08.03.2022, 14:19
Hindistanlı doktor jaguarı ve panteriyle savaşın ortasında kalakaldı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırılar birçok insanın yaşamını olumsuz etkiledi. Saldırılardan yalnız insanlar değil, diğer canlılar ve doğada oldukça kötü etkilendi. Girikumar Patil Hindistanlı bir doktor. Habere konu olan hikayesi ise savaş ortamının insanların ve hayvanların yaşamlarını nasıl etkilediğini anlamak için örnek teşkil ediyor.

Hint Doktor Patil, Kiev’de bulunan hayvanat bahçesinden aldığı 1 jaguar ve 1 panterle Donbass’ta yaşıyor. 2007 senesinde tıp eğitimi almak için Ukrayna’ya gelen Patil, burada yaşamaya karar vermiş.

Hint Doktor, hayvanları olamadan Ukrayna’yı terk etmeyecek!

40 yaşındaki doktor, Ukrayna’da ikinci defa savaşın ortasında kaldığını belirterek, hayvanları yanında olmadan ülkeyi terk etmeyeceğini söyledi. Biri 6 aylık diğeri ise 20 aylık olan iki vahşi kediyle yaşamını paylaşan Patil, hayvanlarının yemek masraflarını gidermek için de bağış kampanyası düzenledi. Ayrıca Doktor Patil, evinde 2 vahşi kedinin yanında 3 tanede köpek besliyor.

Sadece jaguar ve panteri beslemek için 23 kg koyun, tavuk ve hindi satın aldığını söyleyen Patil, fiyatların yaşadığı bölgede saldırı nedeni ile şu an dört katı olduğunu belirtti.

Doktor Patil, hayvanlarının patlama seslerinden çok korktuğunu ve artık çok az yemek yediklerini söyledi.

Ortopedi Doktoru olan Patil, savaşın başlamasının ardından çalıştığı devlet hastanesinin kapatıldığını söyledi. Youtube kanalı olan ve burada yayın yapan Doktor Patil’in 85 bin abonesi var.

Yorumlar (0)