Hindistan'da selde ölenlerin sayısı 136’ya çıktı

Hindistan'ın doğu ve kuzeydoğu kesimini etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu sellerde yaşamını yitirenlerin sayısı 136’ya çıktı.

YAŞAM 19.07.2019, 00:37
Hindistan'da selde ölenlerin sayısı 136’ya çıktı

Hindistan'ın doğu ve kuzeydoğusunda son günlerde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerden 10 milyondan fazla kişi etkilenirken, yaşamını yitirenlerin sayısı 136’ya yükseldi.

Hindustan Times’ın haberine göre, yetkililer, şiddetli yağışlar sonucu oluşan seller nedeniyle eyaletlerden Bihar'da 78, Assam'da 39, Meghalaya'da 8, Uttar Pradeş'te 6, Mizoram’da ise 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yetkililer, Bihar'da 5,5 milyon, Assam'da ise 5,4 milyon kişinin sellerden etkilendiğini, sel bölgelerinde kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Assam genelinde 4 bin evin hasar gördüğü, Meghalaya'da 155 bin kişinin selden etkilendiği belirtildi.

Toplamda selden 10 milyonun üzerinde insanın etkilendiği kaydedildi.

Hindistan Meteoroloji Departmanı (IMD), Bihar'ın 9 bölgesinde 21-23 Temmuz'da yağış beklendiğini açıklarken, Kerala eyaletinin 3 bölgesinde kırmızı alarm uyarısını yaptı.

Assam ve Bihar eyaletlerinde silahlı kuvvetler, halkı hükümet tarafından kurulan geçici yardım kamplarına tahliye etmek için görevlendirilmişti.

Yorumlar (0)