Hidrosefali hastası Alzade bebek, depremden sonra hayata böyle tutundu

Hidrosefali hastası olan 3 aylık Alzade bebeğin kafasının arka kısmı, depremin ardından oluşan enfeksiyon nedeniyle büyümeye başladı. Ailenin yetkililerle temasa geçmesinin ardından Antalya'da ameliyata alınan 3 aylık bebek taburcu edildi. Hatay'da çadır kentte kalan Alzade bebeğin ailesinin tek isteği, evlerinin yakınındaki bir konteynere geçmek. Anne Pınar Daglı, bebekte yeni bir enfeksiyon oluşumundan korkuyor.

YAŞAM 14.03.2023, 15:43 Hakan Öksüz
Hidrosefali hastası Alzade bebek, depremden sonra hayata böyle tutundu

6 Şubat'ta Kahramamaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu illerden biri de Hatay oldu. Merkez Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nde bulunan evlerine kaya düşen Pınar-Adnan Daglı çifti, depremden sonraki günlerde hidrosefali hastası olan 3 aylık kızlarının beyninde oluşan enfeksiyon nedeniyle doktora başvurdu.

Ameliyat başarılı geçti, minik Alzade taburcu edildi

Hastalık nedeniyle Alzade bebeğin kafasının arka kısmının deprem sonrası büyümeye başlaması, aileyi harekete geçirdi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, aileyle görüşerek bebeği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk etti. Hastanedeki başarılı ameliyat sonrası 3 aylık bebeğin taburcu edildiği kaydedildi.

Anne Pınar Daglı, korku dolu süreci anlattı

Alzade bebeğin deprem nedeniyle Hatay'daki çadır kentte kalan ailesi, yeni bir enfeksiyon vakasının gerçekleşmemesi için konteynere geçmek istiyor. Bebeğin annesi Pınar Daglı (42), depremin ardından yaşadıkları korku dolu süreci anlattı.

Enfeksiyon oluşumunun ardından Sağlık Bakanlığından yetkililerin, kendileriyle iletişime geçtiğini belirten anne Daglı, "Kızımız Hidrosefali hastası. Deprem sonrası oluşan enfeksiyon nedeniyle kafası büyümeye başladı. Ölüme varan sonuçları olabilirmiş. Antalya'daki ameliyat başarılı geçti. 10 günlük yoğun bakım sürecinin ardından taburcu edildi." ifadelerini kullandı.

"1,5 yaşına gelince ameliyat edilecek"

Hayvanları olduğu için evlerinden ayrılamadıklarını kaydeden Pınar Daglı, "Eşyalarımız da evde. Tek istediğimiz evimize yakın bir konteynerde kalmak. Bebeğin enfeksiyon kapmaması gerekiyor. O nedenle çok dikkatliyiz. Kızımızın kafasındaki hastalığa bağlı büyüme için 1,5 yaşında ameliyat yapılacak." dedi.

Yorumlar (0)