Hiç takmadığı sim kart, iş insanının hayatını kararttı

BTK raporunda belirtildiği üzere çalınan bir cep telefonuna sim kartını taktığı öne sürülen iş insanına, hırsızlık suçlaması sebebiyle dava açıldı. Aldığı maaşla çalıntı olduğu belirtilen telefondan 10 adet alabileceğini ifade eden A.A., 4 yıllık hukuk mücadelesini kazandı.

YAŞAM 22.04.2022, 13:55
Hiç takmadığı sim kart, iş insanının hayatını kararttı

Olay, İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Çağlayan'daki Cumartesi Pazarında 14 Temmuz 2018 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, pazara alışveriş yapmak için giden D.Ç., çantasında telefonunun olmadığını fark etti. 

İş insanına, çalıntı telefon şoku!

Telefonunun olmadığını fark ettikten sonra eve giden ve e-mailini kurtarmaya çalışan Çalık, telefonunun Fatih'te olduğunu öğrenince hemen karakola gidip şikayetçi oldu. Şikayet sonrasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan rapor talep edildi. Gelen raporda A.A. isimli iş insanının telefona hattını taktığı öne sürüldü. Gelişmeden sonra A.A.'ya, 'Suç eşyasının kabul edilmesi ya da satın alınması, elde ya da üstte taşınan eşyayı almak suretiyle hırsızlık' sebebiyle dava açıldı. Gelişmeler sonrasında  A.A., yönetici konumunda çalıştığı işinden oldu.

Suçlamaları reddeden tutuksuz sanık A.A., “İddiada geçen hattı, yaklaşık 10 senedir kullanıyordum, kullanmaya devam ediyorum. Numaramın, müştekinin cihazında nasıl kullanıldığını bilmiyorum. 14 Temmuz 2018’de telefon hattımı, kendi telefonumda kullanıyordum. Üzerime atılı olan suçlamayı reddediyorum. Ben tep telefonunu almadım. 2018’de de sıfır telefonum vardı. Telefon numaram faturalıdır” sözlerini kullandı.

“Telefonum, Fatih'te gözüküyordu”

Müşteki D.Ç., “Olay zamanı pazarda alışveriş yaptığım esnada çantamda telefonun olmadığını gördüm. Pazara geldiğim zaman telefonum çantamdaydı, bunu biliyordum ancak pazardan ayrılacağım sırada çantamda telefonumun olmadığını fark ettim. Eve geldiğim zaman e-mail hesaplarımı geri almaya çalıştığımda, kurtarma numarasında sonu 03 ile sona eren telefonun olduğunu fark ettim. Telefonumun nerde olduğuna baktığımda Fatih'te bir adreste görünüyordu. Söz konusu sanıktan şikayetçiyim, zararım karşılanmamıştır” açıklamasını yaptı.

4 sene sonra beraat etti

Mahkeme, olayın 7-8 saat ardından çalınan telefonun, HTS kayıtlarına bakıldığında sanığın hattının müştekinin çalındığı iddia edilen telefonuna takılarak 2 saat boyunca kullanıldığı tespit edildiği fakat sanığın üzerine atılı olan hırsızlık suçunu işlediğine ilişkin bir delil bulunmaması sebebiyle beraatine karar verdi.

“Müvekkilim hırsızlık ile suçlandığı için işten çıkarıldı”

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan avukat Buket Nurşah Tekışık, “A.A. tek maaşı ile söz konusu telefonun aynısından, hatta 10 tane bile alabilir. Yüksek maaşlı bir işi vardı. Bunu biz, mahkemeye sunduk. Savunmamızda belirttik. Eksik yargılama oldu ve polisin de bu konuda hatası var. Polis ekipleri, müvekkilimin e-mail adresine bakarken, eksik tespit yapıyor. Müvekkilim hırsızlık ile yargılandığı için çalıştığı iş yerinden çıkarıldı. Müvekkilim beraat kararı aldığı için manevi tazminata başvuru yapacağız çünkü mağdur edildik” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)