Hiç geçmediği köprü için 9 defa ceza yedi

Konya'da yaşayan bir otomobil sürücüsü hiç geçmemesine rağmen İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden izinsiz geçtiği gerekçesiyle tam 9 kez ceza yedi.

YAŞAM 13.08.2020, 22:58
Hiç geçmediği köprü için 9 defa ceza yedi

Konya'da yaşamını sürdüren Ali İhsan Çakıcı isimli kişinin 4 sene önce aldığı otomobiline 29 Haziran'dan 27 Temmuz'a kadar hiç geçmediği halde 9 defa köprü geçiş ücreti kesildi.

Telefonuna gelen bildirim mesajlarını önemsemeyen Çakıcı, otomobilinin plakasına 220 TL'lik köprü geçiş ücreti ve cezasının işlediğini arka arkaya gelen mesajları araştırmasının ardından anladı.

"Dolandırıcı zannettim"

Şikayetçi olmak için hazırlanan Ali İhsan Çakıcı, telefonuna gelen ilk köprü geçiş mesajının dolandırıcı olduğunu düşünerek dikkate almadığını kaydetti.

Daha sonra ise yeniden mesaj geldiğini ifade eden Çakıcı, "İnternetten bunu araştırmaya başladım, Karayolları'nın adresine girdim. Orada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçtiğim görülüyor. Hayatımda ben bir kez İstanbul'a gittim onda da 4 sene önce turistik amaçlı." dedi.

"Kamera kayıtları bulunuyor"

Aracım İstanbul'a hiç gitmedi diyen Çakıcı, "9 kez olduğu için büyük bir ihtimalle plakanın kopyalanması ihtimali var. Gerekli yerlere ulaşmaya çalıştım fakat karşıma muhatap bulamadım. Aracımın çalışmış olduğum kurumda olduğuna ilişkin kamera kayıtları var. Gerekirse konuya ilişkin dava yoluna gideceğim." dedi.

Yorumlar (0)