Hesabına yanlışlıkla binlerce lira geldi! Bakın ne yaptı

Manavlık yaparak hayatını idame ettiren Metin Karadayı, banka hesabına yanlışlıkla gönderilen 212 bin liranın asıl sahibine iade edilmesi için uzun uğraşlar verdi. Karadayı’nın bu davranışı ise büyük bir takdir topladı.

YAŞAM 31.07.2022, 14:43 01.08.2022, 09:05
Hesabına yanlışlıkla binlerce lira geldi! Bakın ne yaptı

Bolu’da manavlık işiyle uğraşan Metin Karadayı’nın (26) bir gün hesabına 212 bin lira para girişi oldu. Bu durum sonrasında şaşkınlık yaşayan Karadayı, paranın babasına ait olduğunu düşündü ancak hesaba gelen tutarın aileden kimseye ait olmadığını öğrendi. Banka ile görüşme yapan Karadayı, hesabına gelen paranın kendisine ait olmadığını aktardı. Gerçekleştirilen çalışmaların ardından paranın hesabına yanlışlıkla başka bir kişi tarafından yollandığı belirlendi.

Geri gönderdi, kim olduğunu öğrenmedi

Edinilen bilgilere göre, düğün hazırlığı yapan Metin Karadayı, banka hesabında tutarı görünce büyük bir şaşkınlık geçirdiğini ifade ederek, "Bankaya gitmiştim. Daha sonra BAĞ-KUR ödemesini gerçekleştirdim. Daha sonra cep telefonumdan hesabıma baktım ve 212 bin lira tutarında bir miktar gördüm. Çok şaşırdım. Geri bankaya döndüm. Banka da görevliler ise 'Belki de sizindir. İsterseniz, bir kontrol sağlayın, babanızla görüşün' dedi. Hemen babamı aradım dedim ki, ‘Böyle bir paramız var mı? Bilgin var mı?’ dedim. Daha sonra babam da 'Benim o tutarda bir param yok' dedi. Bende hızlıca durumu personele söyledim. Onlar da büyük bir şaşkınlık geçirdi. Bana soru sormaya başladılar. 'Nasıl geldi, nereden geldi?' diye. Daha sonra 'Bir yanlışlık olmuş, sizin hesabınıza göndermişler' dediler. Bu yollanan parayı kimin gönderdiğini de bilmiyorum” dedi.

“Ben fark etmesem belki, o da fark etmeyecekti”

Açıklamalarına devam eden Karadayı, “'Bu tutarı alın her kiminse geri ödeyin, o kişide korkmasın, şüpheye düşmesin' dedim. Takribi 1-2 saat kadar bankada bekletildim. Banka da yanlışlıkla gelen tutarı geri ödedi. Bence parayı gönderen kişi de fark etmemiştir. Belki de ben söylemesem, karşıdakinin de haberi olmayacaktı. Bu para benim hesabımda durup gidebilirdi, hiç kimsenin haberi olmazdı. İlla bir gün ortaya çıkardı. Belki araba almaya ya da bir şey almaya giderken aklına gelirdi. O zamanda adam için uğraştırıcı olurdu" şeklinde ifade etti.

Tebrikler yağdı

Pazarcı Metin Karadayı’yı tebrik etmeye giden Pazarcı Bolu Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal da, “Davranışı bizi oldukça gururlandırdı. Arkadaşımız da şu anda nişanlı. Düğün hazırlığı yapıyor. Metin'in de haliyle şu anda paraya ihtiyacı bulunuyor. Düğün mevcut durumda zor. Yapacağı düğünde manevi ve maddi olarak destek olacağız. Biz de Bolu Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası olarak düğüne gidip, bir tane altın takacağız" dedi.

Yorumlar (0)