HES kodu olmayana simit vermiyor!

Düzceli simitçi İsmail Biltaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmayanlara simit vermiyor. 

YAŞAM 28.11.2020, 13:40 28.11.2020, 15:06
HES kodu olmayana simit vermiyor!

25 yaşındaki İsmail Biltaş, Düzce'nin en kalabalık caddesi olarak bilinen İstanbul Caddesi'nde simitçilik ile uğraşıyor. 

Tezgâhına Hayat Eve Sığar (HES) kodunun önemine ilişkin yazılar astığı görülen İsmail Biltaş, müşterilerinden ilk olarak söz konusu kodu talep ediyor. İsmail Biltaş, Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmayan kişilerin kod almalarına yardımcı oluyor. 

İstanbul Caddesi'nde babası ile ağabeyinin senelerce esnaflık yaptığını belirten İsmail Biltaş, ekiplerin büyük bir fedakârlık göstererek yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ettiğini söyledi.

İsmail Biltaş, vatandaşlar arasında yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin farkındalık yaratmak ve onların Hayat Eve Sığar (HES) kodu almalarını sağlamak için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiğini ifade etti. 

"Telefondan nasıl kod alınacağını gösteriyorum"

Vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodunun önemini anlatmayı hedeflediğini belirten İsmail Biltaş, söz konusu koda sahip olmayan vatandaşlara telefondan nasıl kod alınabileceğini gösterdiğini anlattı.

"Farkındalık yaratmak istiyorum"

İsmail Biltaş, müşteriler arasında yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin farkındalık yaratmayı amaçladığını kaydederek, artık herkesin birbirine karşı sorumlu olduğunu söyledi.

"Herkes birbirine yardımcı olmalı"

Müşterilere bunu bir "zorunluluk" olarak yansıtmadığını ve yalnızca Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmanın önemine dikkat çektiğini belirten İsmail Biltaş, herkesin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda birbirine yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)