Herkesin borcunu sıfırladı! Ödediği rakam dudak uçuklattı

Ordu’da bakkalları tek tek dolaşan bir hayırsever, veresiye borcu bulunan vatandaşların tüm borçlarını kapattı. Toplamda 200 bin liralık bir ödeme yapan gizemli vatandaş, Ramazan ayında herkesin yüzünü güldürdü. 

YAŞAM 10.04.2022, 11:05
Herkesin borcunu sıfırladı! Ödediği rakam dudak uçuklattı

Ünye ilçesine bağlı Saraçlı Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştiren bir hayırsever vatandaş, 7 bakkalı ziyaret ederek mahallenin bütün borçlarını kapatmak istediğini dile getirdi. Veresiye defterlerini tek tek toplayan gizemli vatandaş, toplamda 200 bin liralık ödeme yaparak hem mahalleliye rahat bir nefes aldırdı hem de esnafın gönlünü fethetti. 

Bakkallar camlarına yazı asarak müjdeli haberi duyurdu

Hayırsever vatandaş tarafından tüm borçların kapatılması üzerine bakkallar da camlarına bir yazı asarak tüm veresiye borçlarının silindiğini vatandaşlara duyurdu. 

“Bir süre sohbet ettikten sonra tüm veresiye borçlarını sıfırladı”

Yaşanan olayı yorumlayan mahalle bakkallarından Mustafa Yavuz, hayırsever vatandaşın Ramazan ayında çok büyük bir sevap işlediğini dile getirerek, “Bugün dükkânıma sıradan bir kişi geldi. Bir süre sohbet ettikten sonra tüm veresiye borçlarını sıfırladı. Tüm veresiye borçlarının miktarını öğrenmek istediğini ve defterleri de almak istediğini belirtti. Borçları kapattı ve gitti” dedi. 

“Borcu olan herkes çok büyük bir mutluluk yaşadı”

Mahalle halkının büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Yavuz, “Biz de dükkânlarımızın camlarına tüm borçların kapandığını duyuran bir yazı astık. Vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Borcu olan herkes çok büyük bir mutluluk yaşadı. İlk defa böyle bir şeye şahit olduk” ifadelerini kullandı. 

“Böyle bir şeye ilk kez denk geldik”

Bir diğer mahalle bakkalı Muhammet Yavuz ise yaptığı açıklama hala olayın şaşkınlığı içinde olduğunu vurgulayarak, “Bir vatandaş geldi. Veresiye defterini görmek istediğini söyledi. Ben de kendisine gösterdim. Ödeme yapmak istediğini bana belirtti. Tabi önce bir şaşkınlık geçirdim. Tüm borçları kapatmak istediğini söyledi ve miktarı sordu. İşlerimiz bu ara gerçekten sıkıntılıydı. Bize de çok iyi geldi. Böyle bir şeye ilk kez denk geldik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Diğer bakkalları da dolaşarak tüm borçları kapatmak istediğini ifade etti”

Mahallede bakkal işleten bir diğer esnaf Fatih Çakır da yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, “Normal bir vatandaş gibi dükkânıma geldi. Veresiye defterini görmek istediğini söyledi. Tüm borçları kapatmak istediğini ve defteri de almak istediğini belirtti. Ben de bir hesaplama yaptım ve toplam borcu kendisine söyledim. Gerçekten hala şaşkınlık içindeyiz. Ünye’de böyle bir kişi ile karşılaşmak bizi çok mutlu etti. Veresiye borçlarını kapatan kişi bana diğer bakkalları da dolaşarak tüm borçları kapatmak istediğini ifade etti” dedi. 

“İsminin duyulmasını asla istemiyor”

Veresiye borçları sıfırlanan bir diğer mahalle bakkalı Hasan Doğan da yapılan iyiliğin tüm mahallede büyük sevinç yarattığını dile getirerek, “Benim bakkalımda da aynı durum meydana geldi. Önce sıradan biri gibi içeri geldi. Veresiye defteri ise tam masamın üstündeydi. Onu gördü. Satın almak istediğini ve borçları kapatmak için geldiğini söyledi. Ben de defteri kendisine verdim. Defteri şöyle bir inceledi, hesaplamaları yaptı ve yüklü bir ödeme gerçekleştirdi. Defteri de alarak dükkândan çıktı. İsminin duyulmasını asla istemiyor. Bu konuda özellikle hassasiyeti var. Yüklü denebilecek seviyede çok kişi vardı mahallede. Hemen aradım, onlara haber vererek sevindirdim” şeklinde konuştu. 

“Mahalle halkının bana yaklaşık 30 bin lira borcu vardı, hepsini kapattı”

Bir diğer mahalle bakkalı Özlem Kuyumcu ise hayırsever vatandaşın en yüklü ödemeyi kendisine yaptığını vurguladı. “Mahalle halkının yaklaşık olarak 30 bin lira civarında bir borcu bulunuyordu. Hepsini tek kalemde kapattı. Gerçekten bu Ramazan ayında çok büyük dua aldı. Çok teşekkür ediyoruz, inşallah çok daha güzel kazançlar elde eder ve hayır işlemeye devam eder. Bendeki tüm borçları kapattıktan sonra defteri alarak dükkândan çıktı” ifadelerini kullandı. Mahallede bakkal işleten bir diğer vatandaş olan Mehmet Güneş de gizemli hayırseverin hem bakkal esnafına hem de mahalle halkına büyük bir iyilik yaptığını belirterek, mahalle genelinde ödenen tutarın 200 bin lirayı bulduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)