Her gün ekranlarda görseniz bile haklarında neler biliyorsunuz?

Siyaset arenasında oldukça önemli figürler olan liderler hakkında az bilinen gerçekleri derledik.

YAŞAM 01.11.2019, 18:27 04.11.2019, 16:46
Her gün ekranlarda görseniz bile haklarında neler biliyorsunuz?

İşte, dünyanın en çok tanınan liderleri ve onlar hakkında az bilinen gerçekler.

1.Donald Trump (ABD Başkanı)

Bir iş insanı ve politikacı olması yanı sıra, Trump ayrıca bir televizyonda da oldukça aktifti. Birçok film ve televizyon şovunu sundu ve katıldı. 2003 yılında, The Apprentice adlı televizyon şovunda  yönetici yapımcı ve sunucu oldu ve daha sonra Celebrity Apprentice adlı başka bir benzer programın sunuculuğunu yaptı. Bu programda 14 sezon boyunca sunucu olarak yer aldı ve bölüm başına 1 milyon dolar kazandı. Ayrıca 2007'de televizyona yaptığı katkılardan dolayı Hollywood Walk of Fame’de bir yıldız aldı.

2.Angela Merkel (Almanya Başbakanı)

Merkel, üniversitede disko partilerinde barmen olarak çalıştı. Ayrıca fizik ve kuantum kimyası alanında doktorası vardır ve bazıları bir politikacı olarak başarısının durumlara bilimsel ve analitik yaklaşımından geldiğini söyler. Doğu Alman Bilimler Akademisi'nde teorik kimya bölümünde, tek kadın olarak araştırmacı bilim insanı olarak çalışmaya devam etti.

3.Barack Obama (Eski ABD Başkanı)

Obama iki Grammy Ödülü kazandı. İlk Grammy ödülünü 2006 yılında Dreams from My Father albümüyle  kazandı. 2008 yılında çıkarttığı The Audacity of Hope: Thoughts on reclaiming the American Dream albümü ile de  ikinci Grammy ödülünü kazandı. Obama,aday olarak gösterilen  eski başkan Bill Clinton ve eski başkan Jimmy Carter'ı yenerek bu ödülü aldı.

4.Vladimir Putin (Rusya Devlet Başkanı)

Putin, Doğu Almanya'nın Dresden kentinde geçirdiği altı yıl dahil olmak üzere KGB (Devlet Güvenliği Komitesi) için yabancı istihbarat ajanı olarak 15 yıl görev yaptı. 1990 yılında aktif KGB hizmetinden Yarbay rütbesiyle emekli oldu ve Leningrad Devlet Üniversitesi'nin prorektörü olmak için Rusya'ya döndü. Kısa bir süre sonra Putin, St. Petersburg'un ilk demokratik olarak seçilmiş Belediye Başkanı Sobchak'ın danışmanı oldu.

5.Xi Jinping (Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı)

Xi Jinping, 1975'ten 1979'a kadar Pekin'deki prestijli Tsinghua Üniversitesi'nde kimya mühendisliği okudu, ancak ilgili bir alanda hiç çalışmadı. Daha sonra Tsinghua Beşeri Bilimler Enstitüsü'nde Marksist teori ve ideolojik eğitim alanında çalıştı. Xi Jinping, beşeri bilimler alanında eğitim gören birkaç liderden biridir  ve doktora yapan tek Çin Cumhurbaşkanı olmuştur.

6.Justin Trudeau (Kanada Başbakanı)

Siyasete girmeden önce Trudeau, lise öğrencilerine Fransızca, matematik ve hatta drama öğretmenliği yapıyordu. Yıllar sonra Liberal Parti lideri olduğunda, diğer siyasetçiler onun politikaya uygun olmadığını söyleyerek ona saldırmaya çalıştı. 

7.Francois Hollande (Fransa Devlet Başkanı)

Kilolu ve sakin yapılı biri olduğu için bazı olumsuz eleştiriler topladıktan sonra Hollande, diyete girdi ve yaklaşık 26 kilo verdi. Ayrıca gardırobunu baştan aşağı değiştirmek zorunda kaldı.

8.Papa Francis (Papa-Vatikan)

Papa, Liberal Katolikleri iklim değişikliğinin etkilerini durdurmak için daha fazla harekete geçmeye çağırdı ve boşanma ve eşcinsellik üzerine ılımlı bir duruş sergiledi. Birçok Amerikalı Katolik için önlerindeki 35 yıl çok kritik çünkü var olan çoğu tabunun yıkılacağına inanıyorlar.

9.Dilma Rousseff (Eski Brezilya Devlet Başkanı)

Brezilya'nın ilk kadın başkanı Dilma Rousseff, Latin Amerika'daki en büyük ülkeye ve dünyadaki en büyük yedinci ekonomiye liderlik ediyordu. Rousseff, yoksul ailelere verilen aylık harçlığı yükselterek Brezilya'daki yoksulluğun neredeyse ortadan kaldırılmasını sağlamasıyla biliniyor.

10.Kim Jong Un (Kuzey Kore Lideri)

İsviçre'de Bern yakınlarındaki çok prestijli bir okulda, 1998'den 2000'e kadar Kuzey Kore'den bir öğrenci vardı. Büyükelçiliğin bir üyesi olarak tescil edildi. Gerçek adının ne olduğunu asla belirtmedi. Bu fotoğraflara bakarak geleceğin Kuzey Kore lideri olup olmadığını söylemek zor. Ama onu gören insanlar, kendisinin Kim Jong-un olduğundan kesinlikle emin. Komik biri olduğunu ve siyasetten çok sporla ilgilendiğini hatırlıyorlar. 
 

Yorumlar (1)
serah 4 yıl önce
Yıllarca futbol oynayamadı, çünkü yeteneksizdi. Belediye'de çalıştı. Üniversite okuduğunu iddia ediyor ama daha onu tanıyan ne üniversite arkadaşı oldu, ne de diploması ortaya çıktı..