Her gün Bekir amcanın yolunu gözlüyorlar

Yozgat'ta ikamet eden hayvansever Bekir Korkmaz, fırın, lokanta ve kasaplardan topladığı bayat ekmek, kemik ve yemek artıklarıyla sahipsiz kedi ve köpekleri besliyor.

YAŞAM 03.12.2022, 22:58 05.12.2022, 09:22
Her gün Bekir amcanın yolunu gözlüyorlar

İşçi emeklisi olan Korkmaz (64), her gün sabah erkenden kalkıp fırın, lokanta ve kasapları dolaşarak sahipsiz hayvanları doyurmak için yiyecek topluyor.

Aracıyla hemen her gün şehir merkezine 28 kilometre uzaklıktaki Çalılı köyünde yer alan bağ evine giden Korkmaz, beşi kendi bağ evinde olmak üzere bölgedeki toplam 20 sahipsiz kedi ve köpeğe yiyecek veriyor.

"Korna çaldığımda koşarak geliyorlar"

Bekir Korkmaz, basın mensuplarına, yaklaşık olarak 15 sene evvel emekli olduktan sonra köyüne döndüğünü ve bağ evi inşa ettiğini söyledi.

Şehir merkezinden köye gidip gelirken yolda sahipsiz kedi ve köpekleri gördüğünü ifade eden Korkmaz, ardından bunlardan bazılarını beslemeye başladığını kaydetti.

Korkmaz, yazlıkçıların, bahçe ve bağlarını korumak ya da evlatlarının sevmesi için aldıkları hayvanları kış gelince bırakıp gittiklerini aktararak, "Yol boyunca çok sayıda hayvan var. Bu hayvanları tek tek besliyorum. Bu hayvanlar sürekli olarak beni bekliyor. Korna çaldığımda koşarak geliyorlar." şeklinde konuştu.

"Aldığım maaş belli fakat Allah bereket veriyor"

Bazen işlerinden ötürü köye gidemediğini vurgulayan Korkmaz, "Köye gelemediğimde hayvanlar geceleri aklımdan çıkmıyorlar. Vicdanen kendimi suçlu hissediyorum. Gitmediğimde aç kalacaklar diye uyuyamıyorum." diye konuştu.

Hayvansever Korkmaz, kasaplardan kemik, lokantalardan yemek artığı, fırınlardan bayat ekmek aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bayat ekmek bulamadığımda taze ekmek alıyorum. Bunları beslediğimde ben sıkıntı çekiyorum, aldığım maaş belli fakat Allah bereket veriyor. Yıllardır onları besliyorum. Kışın kardan dolayı yollar kapandığında sırtımda yiyecek taşıyorum."

"Bunu kendisine görev edinmiş"

Fırıncı Servet Ceylan, Korkmaz'ın her sabah fırına geldiğini ve sahipsiz hayvanlar için bayat ekmek aldığını ifade etti.

Lokanta işletmecisi Mustafa Çetin ise "Bekir ağabey, bunu kendisine görev edinmiş. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz, artıklar israf olmuyor." dedi. 

Yorumlar (0)