Her durumda işe yarayacak olan flört yöntemi bulundu

Norveçli ve ABD’li araştırmacılar her zaman her yerde işe yarayacak olan flört şeklini buldular. 992 kişi üzerinde yapılan anket çalışmalarının sonuçlarına göre heteroseksüel ilişkiler arasında öne çıkan en ideal flört şekli mizah.

YAŞAM 10.05.2022, 13:37
Her durumda işe yarayacak olan flört yöntemi bulundu

Norveçli ve ABD’li araştırmacılar bu defa, her yaştan ve cinsiyetten insanı zaman zaman zorlayan flört konusunu masaya yatırdı. ABD’den 577 kişi ve Norveç’ten 415 kişi üzerinde yapılan anket çalışmasında, her zaman her yerde ve her yaşta işe yarayacak olan en etkili flört yöntemi bulundu. Heteroseksüel (kadın ve erkek ilişkisi) ilişkilerde öne çıkan flört şeklinin mizah olduğu belirlendi. 

Birini etkilemek istiyorsanız mizah yeteneğinizi konuşturun

Uluslararası bir derginin Türkçe sayısında yayınlanan hakemli bilimsel makaleye göre mizah, her iki cinsiyetten insan için de en etkili “etkileme” yöntemi. Özellikle uzun süreli ilişki arayanlar ve erkekler için en faydalı strateji. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Leif Edward Ottesen, konuyla ilgili şunları aktarıyor: “Anket katılımcılarına göre mizah ya da karşıdaki kişiyi güldürebilmek, uzun süreli ilişki isteyenler için özellikle de bunu isteyen erkekler için en etkili yöntem. Öte yandan tek gecelik ilişki yaşamak isteyen kadınlar, mizahın en az etkili olan yöntem olduğunu düşünüyor. Ancak her şeye rağmen ufak şakalar, iki taraf için de etkili bir taktik.”



“Erkeklerin komik olduğunu düşündüğümüzü hissettirmeliyiz”

New York Eyalet Üniversitesi Evrimsel Psikoloji çalışanı Rebecca Burch, araştırma sonuçlarını şu şekilde açıklıyor: “Karşı cinsin özellikle de erkeğin komik olması bir yere kadar önemli. Sonrasında kadınların, erkeğin komik olduğunu partnerlerine hissettirmeleri gerekiyor. Kadınlar, partnerleri sayesinde gülebildiklerini ve eğlendiklerini erkeklere hissettirmeliler. Flört esnasında nasıl ilerlemesi gerektiğinden emin olmayanlar bu yöntemleri denemeli.”

Göz teması ve gülümsemek de mizah kadar önemli

Araştırma sonuçlarına göre diğer etkili flört biçimleri ise partnerle sık sık göz teması kurmak ve gülümsemek. Araştırmacılar, flört etmenin ABD ve Norveç’te aynı olduğunu; büyük ihtimalle dünyanın geri kalanında da aynı olduğunu ifade ediyor.

Yorumlar (0)