Her defasında yolda kalınca çözümü güneş enerjisinde buldu

Karabük’te bir işçi emeklisi her yola çıktığında elektrikli bisikletinin şarjının bitmesinden dert yanıp çözümü güneş enerjisinde buldu.

YAŞAM 12.04.2021, 12:01 12.04.2021, 16:58
Her defasında yolda kalınca çözümü güneş enerjisinde buldu

Elektrikli bisikleti ile her yola çıkışında aküsü bittiği için yolda kalmaktan canı yanan Davut Ünal, çareyi bisikletine güneş enerji panelleri takmada buldu.

“Artık yolda kalmıyorum”

Karabük’te yaşayan ve şehir içi ulaşımda genellikle elektrikli bisiklet kullanan Davut Ünal, bisikletinin akü bitiminden dolayı sürekli yolda kalmasından şikâyet ediyordu.

Yaşadığı olumsuz duruma artık daha fazla dayanamayan Ünal, düşündüğü çözüm yolunu güneş enerjisi panellerinde buldu. Havanın güneşli olduğu sürece fazla bir şarj da harcamadığını dile getiren Ünal, “Artık akü bitecek mi gibi bir derdim kalmadı. Önceden ne zaman yola çıksam olur olmaz zamanlarda akü bitiyor ve yolda kalıyordum. Bu durum canımı sıkıyordu. Bende daha sonra böyle bir çözüm yolu ürettim” dedi.

4 adet 50 wattlık güneş enerjisi paneli taktı

İnternet üzerinden sipariş ettiği 4 adet 50 wattlık güneş enerjisi panelini bisikletine takan Ünal, bulduğu çözümle artık yolda kalma probleminden de kurtulmuş oldu.

Ünal, “Elektrikli bisikletin mecburen sürekli şarjda durması gerekiyordu. Uzak bir yere gidecek olsam akü dayanmıyordu. Bu da beni canımdan bezdirdi. Bende bir çözüm düşünüp güneş enerjisi panelleri takarak bisikletimin olduğu yerde şarj etmesini sağlamak istedim. İnternet yoluyla aldığım panelleri bisiklete taktım. Ayrıca bu sayede motor gücüde artmış oldu. Tek bir şar ile 50 km yol gidebiliyorsun. Havada güneşli ise fazla bir şarj gitmiyor” dedi.

Güneş enerjisi panelleri ile 4 km yolu hiç zorlanmadan gittiğini belirten Ünal, elektrikli bisikletin saatlerce şarj için beklemeye gerek duymadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)