Henüz 9 günlük: Selde annesiz kalan 'Garip'e evinde bakıyor

Bartın'a bağlı Ulus ilçesinde selden en fazla zarar gören Zafer köyünde ikamet eden Emine Turgut, boğulmak üzereyken kurtardığı 9 günlük buzağısına evinde anne şefkatiyle bakıyor.

YAŞAM 16.08.2021, 01:05 16.08.2021, 16:15
Henüz 9 günlük: Selde annesiz kalan 'Garip'e evinde bakıyor

Turgut, sel sularının yükselmesinin akabinde evinin giriş katındaki ahırda bulunan büyükbaş hayvanlarını kurtarmak istedi.

Annesi telef olan 4 günlük buzağıyı eşiyle birlikte kucaklayarak evine çıkaran Turgut, bir odayı 'Garip' adını verdikleri hayvana ayırdı.

Yaklaşık olarak 5 gündür buzağıya evinde bakan Turgut, hayvanı biberonla besleyerek çocuğu gibi büyütüyor.

"Hem garbimiz hem öksüzümüz oldu"

Emine Turgut, basın mensuplarına, gece saatlerinde şiddetli yağışın olduğunu, evinin önünün suyla dolduğunu, ahıra da su girmeye başladığını aktardı.

Eşiyle birlikte buzağıyı kucaklarına alıp eve götürdüklerini dile getiren Turgut, "Evin bir odasını Garip'e ayırdık, o günden bu yana burada yaşıyor. Selin olduğu gün henüz 4 günlüktü, bugün 9 günlük oldu. Annesi selde boğularak telef oldu." ifadelerini kullandı.

Hayvanları çok sevdiğini belirten Turgut, "Buzağıyı ahırdayken de seviyorduk, evimize gelince daha da bağlandık. Alıştık, evden ayrılması çok zor olacak. Sabah ve öğle önce onun karnını doyuruyorum. Akşam da aynısı oluyor, ondan sonra kendi karnımızı doyuruyoruz. Çocuğumuz gibi, evimizde, yan odada ayrı bir can oldu. Hem garbimiz hem öksüzümüz. Adını da 'Garip' koyduk." diye konuştu. 



















Yorumlar (0)