Hendek davasında sanıklara ceza yağdı

Sakarya'daki bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya dair davada 7 sanığa, 6 sene 8 ay ile 16 sene 3 ay arasında değişmek üzere hapis cezası verildi.

YAŞAM 28.02.2022, 18:59
Hendek davasında sanıklara ceza yağdı

Sakarya'ya bağlı Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında yaşanan ve 7 kişinin can verdiği patlamaya dair davada, aralarında işletme sahiplerinin de yer aldığı 2'si tutuklu toplam 7 sanık, 6 sene 8 ay ile 16 sene 3 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ferizli ilçesinde yer alan cezaevi kampüsünde gerçekleştirilen duruşmada, tutuklu olarak yargılanan işletme sahiplerinden Hasan Ali V. ile Yaşar C., tutuksuz olarak yargılanan sanık işletme sahiplerinden Erşan Ö. ile Ali Rıza Ergenç C., Aslı B., Asiye A., tutuksuz olarak yargılanan müşteki sanık Ahmet Ç. ve tarafların avukatları hazır vaziyette bulundu.

Sanıkların son ifadelerinin sorulmasının akabinde duruşmaya ara verildi ve karar açıklandı.

Ceza yağdı

Mahkeme heyeti, 'bilinçli olarak taksirle birden çok insanın ölmesine ve yaralanmasına sebep olma' suçundan sanıklar Ali Rıza Ergenç C. ve Yaşar C.'yi 16 sene 3 ay, Hasan Ali V'yi 12 sene 6 ay ve tutuksuz olarak yargılanan sanıklar Ahmet Ç., Aslı B., Asiye A. ve Erşan Ö.'yü 6 sene 8 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

Tutukluluk halinde geçirdiği süre de göz önüne bulundurularak Hasan Ali V.'nin salıverilmesine karar veren heyet, tutuklu olarak yargılanan diğer sanık Yaşar C.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Yorumlar (0)