Hem erkek hem kadın sesiyle dolandırdı!

Ankara'da telefonda kendisini avukat, tacize uğrayan kadın ve uzlaştırmacı olarak tanıttığı kişileri "hem erkek hem kadın sesinde konuşarak dolandıran" E.Y. ve çetesi, 4 aylık çalışmanın ardından çökertildi.

YAŞAM 15.02.2020, 16:15
Hem erkek hem kadın sesiyle dolandırdı!

Ankara'da, telefonda kendisini avukat, tacize uğrayan kadın ve uzlaştırmacı olarak tanıtan kişilerce dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar şikayette bulundu. 

Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine soruşturma başlatan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çeteyi teknik izlemeye aldı. 4 ay süren teknik takip sonucunda 5 kişilik dolandırıcılık şebekesi İstanbul Çekmeköy'de yakalanarak gözaltına alındı.

Müzik kanallarının alt yazılarındaki telefon numaralarını aradı

Şüphelilerden erkek olan E.Y.'nin müzik kanallarının alt yazılarından aldığı telefon numaralarını arayıp, kendini avukat olarak tanıtarak, "Müvekkilim olan kadına taciz mesajı atmışsınız. Ben onun avukatıyım. Dava açılması için bana masraf ödedi, eğer uzlaşmak istiyorsanız kadınla görüşüp, anlaşın" dediği saptandı.

Kendisini Emel veya Serap olarak tanıtıyor

Kadın sesiyle konuşan ve kendisini genelde Emel veya Serap olarak tanıtan şüphelinin, "Bana cinsel taciz mesajları attınız. Konuyu avukatım takip ediyor. Uzlaşmak istiyorsanız avukatımla görüşmeniz gerekiyor" dediği tespit edildi.

Mağdurun "uzlaşmacı avukat" diye aradığı telefona farklı bir sesle çıkan kişi her seferinde yine E.Y. oldu. Sesini yine değiştirip kendisini "uzlaştırmacı avukat" olarak tanıtan E.Y.'nin son olarak "Uzlaşmak için para ödemeniz gerekiyor, ödeme yapmadığınız takdirde ceza alırsınız" diyerek vatandaşları dolandırdığı ortaya çıkarıldı.

E.Y. ile birlikte gözaltına alınan 5 kişinin, bu yöntemle 81 kişiyi dolandırdığı saptandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine konuldu, 1'i adli kontrol şartıyla salıverildi.

Yorumlar (0)