Hem doktor, hem sanatçı, hem sporcu hem de ayakkabı bağlayıcı...

Bir sigorta şirketi reklâmında kız çocuğunun annesini anlatırken, "Benim annem hem doktor, hem aşçı, hem öğretmen, hem kuaför, hem bekçi, hem mühendis, hem itfaiyeci, hem pastacı, hem dondurmacı, hem ayakkabı bağlayıcı" diyerek sıraladığı 10 parmağında 10 marifet bir isim de 38 yaşındaki Başhekim Op. Dr. Mustafa Arık. Arık gerçekten hem başhekim, hem doktor, hem elektro gitarist, hem batarist, hem davulcu, hem yazar, hem şair, hem dövüş sporcusu, hem çevirmen, hem fotoğrafçı, hem youtuber, hem pilot...

YAŞAM 19.01.2020, 13:09
Hem doktor, hem sanatçı, hem sporcu hem de ayakkabı bağlayıcı...

Kayseri’de ilçe devlet hastanesinde başhekim olarak görev yapan 38 yaşındaki Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Arık, elektro gitar ve bateri çalıyor, Japon dövüş sanatı kendo ile ilgileniyor, hikaye denemelerinin yanında tıp üzerine kitap yazıyor ve İngilizce ile Arapça biliyor.

Kayseri’de bir ilçe devlet hastanesinde başhekim olarak görev yapan 38 yaşındaki Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Arık, yoğun iş temposunun yanında uğraştığı hobileri ile onu tanıyanları kendine hayran bırakıyor. Memur bir ailenin çocuğu olduğunu ve müzikle ağabeyi sayesinde tanıştığını ve sevdiğini söyleyen Doktor Mustafa Arık, "Yaklaşık 20 yıldır davul ve gitar çalıyorum. Bu konuda ağabeyim bana yol gösterici oldu. Birçok müzik grubumuz oldu fakat iş yoğunluğu nedeniyle bir araya gelerek müzik yapamadık" diye konuştu.

Kendisini "Tam bir kitap kurdu" olarak tanımlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Arık, "Şu yaşıma kadar binlerce kitap okudum. Artık kitapları evde koyacak yer bulamıyoruz. Özellikle dinler tarihi ve bilim tarihini çok seviyorum." dedi.

İyi derecede İngilizce ve Arapça da bilen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Arık sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kayseri Şehir Hastanesinde başhekim yardımcısı olarak çalıştım. Burada sağlık birimini kuran ekipten biriyim. Şu an bir tıp kitabının ortopedi kısmını yazıyorum. Kafamı rahatlatmak için biraz bilgisayar oyunu oynuyorum. Güzel sohbetlerin olduğu bir Youtube kanalım var, onu aktif tutmaya çalışıyorum. Vakit buldukça ilgimi çeken her şeyi araştırmaya ve onu yapmaya çalışıyorum. Her şeyi merak etmek gibi kötü bir huyum var ama mesleğimi de ihmal etmiyorum. Ortopedide de özellikle omurga cerrahisi ile ilgileniyorum, skolyoz hastalığı ile. Prof. Dr. Cengiz Tuncay hocama teşekkür ediyorum."

Vecihi Hürkuş gibi kendi uçağını yapabilen bir pilot olmayı hayal ettiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Arık sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Daha çok batı müziği, metal ve rock müziği ilgimi çekiyor. İngilizce'yi de bu şekilde öğrendim diyebilirim. Her şeyi merak etmek gibi kötü bir huyum var. Ne ilgimi çekerse onunla ilgileniyorum. Kendo ile uğraştım, kılıçlar ondan kalma, fotoğrafçılık ile uğraştım. Hikaye yazmaya çalıştım, henüz yayınlanmış bir kitabım yok."

Yorumlar (0)