"HDP koronavirüsten daha tehlikelidir"

İçişleri Bakanlığının 2 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle Diyarbakır anneleri oturma eylemini otelde sürdürüyor. Koronavirüs nedeniyle ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağına işaret eden aileler, nöbet yerlerini terk etmeyeceklerini belirterek, "HDP koronavirüsten daha tehlikelidir" diyor.

YAŞAM 11.04.2020, 11:11 11.04.2020, 13:32
"HDP koronavirüsten daha tehlikelidir"

Diyarbakır anneleri, bölücü terör örgütü PKK ve siyasi uzantısının kandırarak dağa kaçırdığı çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine, sokağa çıkma yasağı nedeniyle kaldıkları otelde sürdürüyorlar.

Evlatları için farklı illerden gelen anne ve babalar, video çekerek evlat nöbetine devam ettiklerini duyurdular.

Adana'nın Seyhan ilçesinden, 5 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Engin için oturma eylemine katılan anne Kamile Küçükdağ, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) dolayı bugün HDP İl Başkanlığı önüne gidemedikleri için eylemlerini kaldıkları otelden devam ettirdiklerini kaydetti.

Bugün eylemlerinin 222. günü olduğunu ifade eden Kamile Küçükdağ, "Evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz. Oğlum, sesimi duyuyorsan gel, senin kokuna ve sesine hasretim. Onların yalanlarına kanma. Gel devletimize ve askerlerimize teslim ol. Seni almadan buradan gitmeyeceğim. Gözümüzde gözyaşı kalmadı." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızı almadan buradan alrılmayacağız"

Baba Şevket Bingöl de oğlu Tuncay için oturma eylemi yaptığını belirterek, "HDP, çocuklarımızı dağa götürdü. HDP'den çocuklarımızı almadan buradan ayrılmayacağız. Yasak olduğu için kaldığımız yerde eylemimize devam ediyoruz. Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz." dedi.

"HDP koronavirüsten daha tehlikelidir"

Şırnak ilinin İdil ilçesinden dağa kaçırılan oğlu Mahmut için oturma eylemi yapan baba Emin Arslan, sokağa çıkma yasağından dolayı bugün kaldıkları otelde eylemlerine devam ettiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Eylemimizi bırakmıyoruz. HDP, koronavirüsten daha tehlikelidir. HDP bizden ne istiyor? Kendi elleriyle oğlumu PKK'ya teslim etti. Çocuklarımızı ölüme mahkum ettiler, bizi de kendi kapılarına mahkum ettiler."

"Oğlum! Sana kefen değil, damatlık giydirmek istiyorum"

Van'dan gelerek 5 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Baran için eylem yapan anne Solmaz Övünç, eylemi sürdürmekte kararlı olduğunun altını çizdi.

Oğlunu almadan gitmeyeceğinisöyleyen Solmaz Övünç, "Baran oğlum, orası senin yerin değil. Sana kefen değil, damatlık giydirmek istiyorum. Nerdeysen dön gel. 222 gündür eylem yapıyoruz." çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)