"Hayvanlık içi" görüntülere ceza kesildi!

Şanlıurfa'da iş makineli kurban kesme skandalının baş aktörlerine idari para cezası uygulandı ve adli tahkikat başlatıldı.

YAŞAM 02.08.2020, 15:34
"Hayvanlık içi" görüntülere ceza kesildi!

Hayvanlar aleminde bile avcı avını eziyet etmeden etkisiz hâle getirirken, Allah'ın "eziyet edilmeden kurban edilmesi" emriyle farz kıldığı kurban ibadetini işkenceye dönüştüren 3 kişiye idari para cezası kesildi.

Dün Şanlıurfa'da kepçenin ucuna bağlanarak metrelerce taşıyan tonluk boğanın çırpınışları, milleti isyan ettirmişti.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülere yorum yapanlar, hayvana işkence edenlerin derhal bulunarak cezalandırılmasını istemişlerdi.

Vali açıklama yaptı

Üzücü olayın yaşandığı Şanlıurfa'da kurbanlık hayvanı kesim alanına tek ayağından iş makinesine asılı halde götürerek eziyet eden 3 kişi tespit edilerek idari para cezası kesildi.

İnsanlık dışı olaya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirme paylaşımında, olayın üzücü ve Şanlıurfa'ya yakışmayan bir görüntü olduğununun altını çizdi.

İnsanlık dışı görüntülerin yaşanmasına neden olan şahıslar hakkında gereğin hukuk içinde yapılacağını vurgulayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 01 Ağustos 2020 Cumartesi günü yani bayramın ikinci günü Şanlıurfa'da yaşanan ve basına yansıyan "hayvana eziyet" olayı ile ilgili olarak işkenceye karışan kepçe operatörü, kurban sahibi ve kasabın yakalandığını, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre idari para cezası verildiğini ve kişiler hakkında ayrıca adli tahkikat başlatılıldığını duyurdu.

Yorumlar (0)