Hayvan ve doğa dostu imam duyarlılığıyla örnek oluyor

Kocaeli'nde görev yapan imam Fatih Yılmaz, hayvanları koruma ve kuş gözlemciliği adına gerçekleştirdiği projelerle herkesin takdirini topluyor.

YAŞAM 15.02.2022, 21:45 16.02.2022, 12:21
Hayvan ve doğa dostu imam duyarlılığıyla örnek oluyor

Kandıra ilçesinde bulunan Kabaklar Camisi'nde imamlık görevi yapan ve tutkunu olduğu fotoğrafçılık sebebiyle 2 sene evvel kuş gözlemciliği de yapmaya başlayan Yılmaz, yaklaşık olarak 150 kuş türünün fotoğrafını çekti.

3 ödül kazandı

Çektiği doğa fotoğrafından 3'ü ile ulusal alanda ödül kazanmayı başaran Yılmaz, sokak hayvanlarına destek olmak maksadıyla kısa film çekerek internette paylaştı.

Caminin kapılarını 'Zeytin'e açtı

Yılmaz'ın, 'Zeytin' ismini verdiği kediye caminin kapılarını ardına kadar açması, Kur'an-ı Kerim okurken bile ona şefkat göstermesi, gören herkesin dikkatini çekiyor.

Bilgilendirici afişler hazırladı

Zehirli bir yılana benzeyen 'oluklu kertenkele'nin bölge halkı tarafından öldürülmesi sebebiyle bilgilendirici afişler hazırlayan Yılmaz, hayvanlar ve doğa hususunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

"10 senedir fotoğraf çekiyorum"

Yılmaz, basın mensuplarına, 10 senedir fotoğrafçılığa ilgisinin olduğunu, genellikle doğa fotoğrafları çekmeyi tercih ettiğini söyledi.

Son birkaç senedir kuş gözlemciliği de yaptığını aktaran Yılmaz, "Kuşları gözlemledim ve onları tanımaya çalıştım. Yaklaşık olarak 150 kuş türünün fotoğrafını çektim. İzin günlerimde sulak alanlara gidiyorum. Orada kamufle oluyorum, birkaç saat boyunca kuşları gözlemliyorum ve fotoğraflarını çekiyorum." şeklinde konuştu. 

Kısa film çekti

Yılmaz, Bursa'daki bir fırıncının sokaktaki 'can dostlara' ekmek verdiğini, bunun kısa bir filmini çekerek farkındalık yaratmak isteğini dile getirdi.

"'Zeytin'i cemaat de çok seviyor"

Kedisi Zeytin'in onu bir an olsun camide yalnız başına bırakmadığını, her daim yanında olduğunu ifade eden Yılmaz, cemaatin de kediye ilgi gösterdiğini kaydetti.

"İnsanların Allah'ı anmasını sağlamaya çalışıyorum"

Yılmaz, fotoğrafçılığın da kendisi için bir tefekkür aracı olduğunun altını çizerek, "Doğadaki muazzam ayrıntıları gördükçe Allah'a olan hayranlığım daha da artıyor." dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Herkesin Allah'ı anmasına vesile olmak benim için çok kıymetli. Bir kuşun hiçbir şey yiyip içmeden kilometrelerce uçtuğunu duyan insanlar, Allah'ı daha çok düşünüyor. Allah, Mülk süresinde, 'Üstlerinde kanatlarını açıp kapatarak uçan kuşları görmediler mi? Kuşları Rahman'dan başka kimse hava tutamaz.' buyuruyor. Bu ayeti okuduktan sonra, çulluğun 12.000 kilometre boyunca bir an olsun durmadan, yiyip içmeden uçtuğunu duymak, Allah'ı anmak için büyük bir vesiledir. Yeryüzündeki her şey bir tefekkür aracıdır."

Yorumlar (0)