Hayatını terk edilmiş hayvanlara adadı

Bursa'ya bağlı Nilüfer ilçesinde, 3 sene evvel işini bırakarak inşa ettiği küçük çiftlikte terk edilen can dostlara bakan Emre Demir, seneler geçtikçe tüm yaşamını adadığı bu alanda bin dolaylarında hayvana umut oldu.

YAŞAM 11.04.2022, 22:10 12.04.2022, 15:58
Hayatını terk edilmiş hayvanlara adadı

Sahiplenmek amacıyla gittiği bir köpeğin yaşadığı olumsuz şartları gören Demir (32), bu durum üzerine harekete geçti ve küçük bir barınak kurdu. Genç adam, bir giyim mağazasında icra ettiği müdürlük görevini bıraktı ve kısa süre içinde çok sayıda bakıma muhtaç ve terk edilmiş köpeği sahiplendi.

Kendisine destek çıkan gönüllülerle birlikte her geçen gün baktığı hayvan sayısı artan Demir, ilçeye bağlı Başköy Mahallesi üzerinde 15 dönüm büyüklüğündeki alanda çok daha büyük bir barınak kurdu ve faaliyete geçirdi.

Farklı türdeki hayvanlara da kapılar açıldı

Bu süreçle destek ve bağışların resmileşmesi için 'Her Eve Bir Pati Derneği'ni oluşturan Demir, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile iş birliği yaparak 'Emekli Hayvanlar Çiftliği'ni oluşturdu ve kapılarını farklı türdeki hayvanlara da sonuna kadar açtı.

Demir, iki ayrı bölümde keçi, eşek, at, kedi ve köpek gibi farklı cinsten bin dolaylarında hayvanın dostu oldu.

"Zor durumdaki hayvanlara yardım etmek istedim"

Genç adam, basın mensuplarına, zor durumda olan hayvanlara yardım etmek amacıyla çıktığı yolculuğun büyüdüğünü ve çiftliği inşa ettiklerini ifade etti.

Çok sayıda terk edilmiş hayvan olduğunu kaydeden Demir, "Yalnızca kedi ve köpek yok, her türden hayvan var. Geçtiğimiz yaz mevsimindeki yangın felaketinden kurtulan ve mayın bölgelerinde yaralı olarak bulunan dostlarımız da var." diye konuştu. 

"Bu kirli ticarete ortak olmayın"

Demir, özellikle kedi ve köpeklerin para karşılığı satılmasına karşı olduklarının altını çizerek, şu sözleri sarf etti:

"Bu dönemde çok sayıda terk edilmeler oluyor. Herkes hayvan sevebilir fakat bakmak apayrı bir durum. Tüm hayatınızı ona göre planlamak durumundasınız. 'Satın alma, sahiplen.' diyoruz. Bu kirli ticaretin bir parçası olduğunuz için dostlarımız kötü koşullarda yaşıyor. Ben tüm hayatımı onlara adadım. Bunları yalnız başıma yapmıyorum, çok sayıda destekçim var. Dileyen herkes buraya gelebilir ve görebilir."

Yorumlar (0)