Hayat sigortası nedir?

Kişinin yaşamını yitirmesi durumunda aile üyelerine büyük katkılar sunan hayat sigortası, birçok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Peki, hayat sigortası nedir? Hayat sigortasını kimler yaptırabilir? İşte detaylar…

YAŞAM 26.08.2022, 12:49 27.08.2022, 08:50
Hayat sigortası nedir?

Hayat sigortası, kişinin hayatını kaybetmesi durumunda aile üyelerinin mevcut hayat standartlarını korumayı amaçlayan ve önceden belirlenmiş olan teminatları ödeyen bir sigorta çeşididir. Hayat sigortası, günlük yaşamda karşılaşabilecek tehlikelere karşı hem bireyi hem de aile üyelerine büyük katkılar sunarak maddi güvence altına alır. Sigorta sahibi kişinin vefatı durumunda, belirlenen aile üyeleri maddi güvence altına girmiş olur. Hayat sigortası ayrıca olası sakatlık ve benzeri durumlarda da sigorta sahibinin yaşam standartlarını korumasına imkân sağlar. 


 

Hayat sigortasını kimler yaptırabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunan herkes hayat sigortası yaptırarak bu imkânlardan faydalanabilir. Birikimli hayat sigortası, kritik hastalıklar sigortası, ferdi kaza sigortası ve istem dışı işsizlik sigortası gibi farklı çeşitleri de bulunan hayat sigortaları, önceden belirlenen teminatlar çerçevesinde çeşitli ön koşullar ve maddeler de içerebilir. Bu konuda genellikle sağlık durumu ve yaş sınırı gibi koşullar ön plana çıkmaktadır. 

Hayat sigortası neden yaptırılır?

İnternet ortamında hayat sigortasını araştıran birçok vatandaşın en çok merak ettiği sorulardan biri de, “Hayat sigortası neden yaptırılır?” olarak ön plana çıkıyor. Hayat sigortası, ileride yaşanabilecek olası bir ölüm veya sakatlık durumuna karşı bireyi ve aileleri maddi güvence altına alır. Bu sigorta sayesinde bir kişi sakat kalsa dahi gelir kaybı yaşamaz ve geleceğini daha net bir şekilde görme imkânına sahip olur. Olası bir kaza veya sakatlık durumunda hayat sigortası, kredi borç ödemelerinizin devamlılığını sağlar. Bunun yanı sıra poliçe kapsamında tedavi ücretlerini de karşılar. Hayat sigortasına sahip olan kişilerin çocukları, maddi sıkıntı sebebiyle eğitimlerinden geri kalmaz. Bu ve bunun gibi imkânlar, her geçen gün hayat sigortalarına yönelik ilgiyi ve merakı daha da artırmaktadır.

Yorumlar (0)