Havaya dikkat! Kış soğukları geri geliyor

Hava durumu raporunu yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşlara yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

YAŞAM 09.05.2021, 11:31 10.05.2021, 11:41
Havaya dikkat! Kış soğukları geri geliyor

Yapılan son hava tahminlerine göre Türkiye’nin, iç ve doğu ile kuzey bölgeleri parçalı ve yer yer çok bulutluyken diğer bölgelerin ise yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Sıcaklık 4 dereceye kadar inecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre ülkenin bazı bölgelerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında 4 dereceye kadar inmesi bekleniyor.

Yağışlarında artacağına işaret edilen verilerde özellikle İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Sinop ve Kastamonu çevrelerinin sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in yüksek bölgelerinin kar yağışlı ve kar şeklinde yağmur, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. 

Yağışların, Giresun, Giresun, Rize, Artvin ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması (30-60 kg/m2) bekleniyor. Ayrıca bu bölgelerde oturan vatandaşlardan, sel ve ani su baskınlarına karşı dikkatli olmaları isteniyor.

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede iç ve kuzey kesimlerde azalacak ve mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altında kalacak. Ülkenin güney kesimlerinde ise sıcaklıklar mevsim normalleri seyretmeye devam edecek.

Rüzgar sert esecek

Rüzgârın; Ege kıyıları, Marmara'nın güneybatısı, İç Anadolu'nun doğu ve güneyi, Akdeniz'in iç bölgeleri, Doğu Karadeniz'in sahil bölgeleri, Orta Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı ve güney yönlerden nadiren kısa zamanlı fırtına kuvvetli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenirken yine meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması için bu bölgelerde oturan vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunuluyor.

Yorumlar (0)