Havalar 15 derece soğuyacak!

Türkiye'de hava sıcaklıklarının 12 Şubat 2021 Cuma gününden itibaren 6 ile 15 derece arasında düşeceği ve kar yağışının etkili olacağı açıklandı.

YAŞAM 10.02.2021, 15:11
Havalar 15 derece soğuyacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre, halihazırda mevsim normallerinin 6 ile 12 derece üzerinde kaydedilen hava sıcaklıkları kuzeybatı kesimlerden başlamak suretiyle 12 Şubat 2021 Cuma gününden itibaren azalacak.

Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı dalganın etkisiyle hava sıcaklıklarının cumartesi ve pazar günleri batı, iç ve kuzey kesimlerde 6 ile 15 derece aralıklarında azalacağı, mevsim normalleri dolaylarında ve yer yer de mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

14 Şubat 2021 Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisi ile de Batı Karadeniz ve Marmara başta olmak üzere, iç ve kuzey bölgelerin bütününün kar yağışının etkisi altına girmesi öngörülüyor.

İç, doğu ve kuzey kesimlerde haftabaşından (15 Şubat 2021 Pazartesi) itibaren soğuk havaların etkisini yükseltmesiyle aralıklı kar yağışların devam edeceği değerlendiriliyor.

Marmara ve Doğu Akdeniz'de yarın sağanak olacak

Diğer taraftan yarın (11 Şubat 2021 Perşembe) Doğu Akdeniz'de ve Türkiye'nin batı kesimlerinde çok bulutlu hava hakim olacak. Kıyı Ege, Marmara'nın batısı ile Isparta, Antalya ve Manisa çevrelerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Diğer yerlerde ise hava parçalı bulutlu ve az bulutlu olacak.

Edremit Körfezi ve Çanakkale çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülecek.

Kuvvetli rüzgârlar ve fırtına

Rüzgar, Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında güneybatı ve güney yönlerden kuvvetli, zaman zaman ise kısa süreli de olsa saatteki hızı 40 kilometre ile 90 kilometre arasında değişen fırtınalar şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece vakitlerinde doğu ve iç kesimlerde yer yer sis ve pus oluşacak, doğu kesimlerde de don ve buzlanma görülecek. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ oluşma riskinin bulunduğu da belirtildi.

İstanbul'da hava durumu

11 Şubat 2021 Perşembe (yarın) günü İstanbul'da hava parçalı bulutlu ve çok bulutlu olacak.

12 Şubat 2021 Cuma günü erken saatlerden itibaren havalar genelikle yağmurlu olacak.

13 Şubat 2021 Cumartesi günü hava çok bulutlu geçecek.

14 Şubat 2021 Pazar günü sabahın erken saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde kar, geriye kalan bölgelerde ise karla karışık yağmur biçiminde başlayacak yağışlar, zaman zaman İstanbul'un kıyı kesimlerde kara dönüşecek.

Yarın İstanbul'da maksimum sıcaklık 19 derece olacak, 15 Şubat Pazartesi günü ise 3 dereceye kadar gerileyecek.

Ankara hava durumu

11 Şubat 2021 Perşembe (yarın) günü Ankara'da hava az bulutlu ve açık olacak.

12 Şubat 2021 Cuma günü hava çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek.

13 Şubat 2021 Cumartesi günü de hava parçalı bulutlu ve çok bulutlu olacak.

14 Şubat 2021 Pazar günü Ankara'da yağışlar kar şeklinde başlayacak ancak gün içerisinde karla karışık yağmura ve kara dönecek. Gece saatlerinden itibaren de aralıklı kar biçiminde devam edecek.

Ankara'da maksimum hava sıcaklığının yarın 17 derece olması beklenirken, 15 Şubat Pazartesi günü 0 (sıfır) dereceye kadar gerilemesi bekleniyor.

İzmir hava durumu

11 Şubat 2021 Perşembe (yarın) günü İzmir'de hava parçalı bulutlu ve zamanla çok bulutlu olacak, akşam saatlerinden itibaren hava sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışa dönecek.

12 Şubat 2021 Cuma günü yağışlar sabah saatlerinden itibaren etkisini yitirecek.

13 Şubat 2021 Cumartesi günü de havanın parçalı bulutlu olması öngörülüyor.

14 Şubat 2021 Pazar günü öğle sonraıs yeni bir yağışlı sistem görülecek. Pazar ve pazartesi günleri İzmir'i yağışlı bir hava bekliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak yağmur şeklinde olacak. Yüksek kesimlerde ve Kuzey kesimlerde havanın karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması öngörülüyor.

İzmir'de maksimum hava sıcaklığının 11 Şubat Perşembe günü (yarın) 19 derece olması, pazartesi ise 6 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor.

Yorumlar (0)