Hava sıcaklığı artacak mı? Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün (26 Temmuz Salı) yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini açıkladı. Bazı bölgelerde sağanak yağışların görüleceğini bildiren Meteoroloji, yurt genelinde hava sıcaklığının nasıl olacağını da duyurdu. Detaylar haberde...

YAŞAM 26.07.2022, 10:05 Hakan Öksüz
Hava sıcaklığı artacak mı? Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji, 26 Temmuz Salı gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre yurdun büyük bölümünde hava açık ve az bulutlu olacak. Bazı bölgelerde sağanak yağış geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde Kocaeli'nin batısı ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop kıyılarında sağanak yağışlar etkili olacak.

Yağışlar ne zaman sona erecek?

Sağanak yağışlar, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde de etkisini gösterecek. Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Ardahan'ın iç kesimlerinde sağanak yağış geçişleri görülecek. Bu bölgelerdeki gök gürültülü sağanak yağışların, sel riski yaratmayacağı kaydedildi. Yağışların akşam saatlerinde yurt genelinde sona ereceği belirtildi.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Sıcaklıklar doğu kesimlerde 1 ila 3 derece yükselecek. Yurdun diğer bölgelerinde önemli bir sıcaklık değişimi görülmeyecek. Akdeniz genelinde, Güneydoğu Anadolu'da ve Ege'nin kıyı kesimlerinde sıcaklık mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Yurdun iç bölgelerinde ise sıcaklıklar mevsim normalleri altında olacak. 

Antalya ve Batman'da termometrelerin 40 dereceyi göstereceği kaydedildi. İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklığı ortalama 31 derece, İzmir'de ise 36 derece olacak. Orta ve Doğu Karadeniz'de ortalam sıcaklığın 25 derece olacağı kaydedildi. Sıcaklık değerlerinin mevsim normallerini aşacağı illerde yaşayan vatandaşları uyaran uzmanlar, mecbur kalınmadıkça öğle saatlerinde güneşe çıkmamak gerektiğini bildirdi. 

Orhan Şen'den orman yangını uyarısı: Risk artacak!

Önceki günlerde sıcaklığın artacağı yönünde uyarılarda bulunan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, orman yangını riskine dikkat çekmişti. Akdeniz ve Ege'de sıcaklığın arttığını, nem oranının ise düştüğünü belirten Şen, "Bu değerler, rüzgârın da etkisiyle orman yangını riskinin artacağını gösteriyor. Türkiye, Avrupa'daki sıcak hava dalgasından bir miktar etkilendi." demişti.

Yorumlar (0)