Hava durumu: Bir yanda yaz sıcakları bir yanda sonbahar yağmuru 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Tahminlere göre 21-25 Haziran tarihleri arasında sonbaharın fırtınalı yağmurları ve yazın kavurucu sıcakları bir arada olacak. 

YAŞAM 21.06.2021, 09:29
Hava durumu: Bir yanda yaz sıcakları bir yanda sonbahar yağmuru 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava durumu tahminlerine göre bu hafta, ülkenin yarısında yağmurlu ve rüzgarlı geçerken diğer yarısında ise yaz mevsimi sıcakları görülecek. 21-25 Haziran tarihlerini kapsayan hafta içi boyunca özellikle yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli yağış görülmesi bekleniyor. 

Orta ve Batı Karadeniz Bölgesi çoğunlukla yağışlıyken Doğu Karadeniz zaman zaman sıcak havanın etkisi altına girecek. Yağış anında su taşması ve sel görülmesi muhtemel olacak. Ayrıca toprak kaymasına da dikkat etmek gerekiyor. 

Sıcaklığını koruyan yalnızca iki bölge var 

Hafta boyunca Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Ege’de sıcak hava hakim olacak ve zaman zaman termometreler uyarı verecek. Buralarda yaşayan tansiyon ve şeker hastalarının dışarı çıkarken dikkatli olmalarında fayda var.  

Doğu Anadolu Bölgesi sıcak başladığı haftayı yağışla kapatacak. Bu yağışların yanında orta kuvvette rüzgarı da görmek mümkün. Fakat çatı uçması ya da direk devrilmesi beklenmiyor. 

Akdeniz Bölgesi’nin kuzey kısımları hafta boyunca yağmurlu havaya teslim olacak fakat kalan kesimlerinde sıcaklıklar, hemen hemen mevsim normallerinde seyredecek.  

Marmara Bölgesi, yağışla başladığı haftayı sıcak havayla bitirecek. Yağış anında su basması, yol tıkanması, ağaç devrilmesi gibi durumlar yaşanabilir. Rüzgar, orta kuvvetli esecek. Dikkatli olmakta fayda var. 

5 günlük hava tahminleri şu şekilde:










Yorumlar (0)