Hatay yanıyor! 70 vatandaşımız etkilendi...

Hatay'da çıkan orman yangını evlere sıçradı. İtfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışmalarına devam ediyor. Yangın kontrol altına alınamazken Bakan Pakdemirli'den tahliye açıklaması geldi. Buna göre 7 daire, 11 ev, 14 işyeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşımız yangından etkilendi.

YAŞAM 09.10.2020, 14:37 10.10.2020, 14:06
Hatay yanıyor!  70 vatandaşımız etkilendi...

Orman yangını, Hatay'ın Belen ilçesinde başladı.

Söz konusu yangının, İskenderun ilçesinde bulunan iki mahalleye de sıçradığı bildirildi.

İtfaiye ekiplerinin, orman yangınını kontrol altına almak amacıyla hem karadan hem havadan müdahalede bulunduğu görüldü. 

Vatandaşlar, Sarımazı Mahallesi'nde bulunan ormanlık bölgeden dumanların çıktığını fark edince hemen ihbarda bulundu. 

Yapılan ihbarın ardından Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti. Ekipler tarafından orman yangının çıktığı bölgeye dozer, su tankı ve arazözün yanı sıra helikopter gönderildi. 

Yerleşim alanlarından bazılarının polis ekiplerince önlem amaçlı boşaltıldığı fark edildi. Bir apartman ile önündeki otomobillerin, söz konusu yangın sebebiyle hasara uğradığı bildirildi. 

Yangının, daha sonra İskenderun ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mahallesi ile Şekere Mahallesi'ne sıçradığı kaydedildi. Bir antrepo sahasına da sıçradığı öğrenilen yangın sebebiyle Belen-İskenderun kara yolunun ulaşıma kapatıldığı ifade edildi. 

Vatandaşların paniğe kapılmasına neden olan yangını kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor. 

Valilikten açıklama geldi

Hatay Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugün saat 10.00 sularında Belen ve İskenderun ilçelerinin arasında yer alan Sarımazı Mahallesi'nde yerleşim alanlarına yakın mesafede bulunan ormanlık bölgede trafo patlaması gerçekleştiği ifade edildi.

Trafo patlamasının ardından orman yangını çıktığı belirtilen açıklamada, söz konusu yangına dozer, arazöz, uçak ve helikopterler ile müdahalede bulundulduğu kaydedildi.

Açıklamada, rüzgârın sert esmesiyle birlikte orman yangının büyüdüğü belirtilerek, söz konusu yangını söndürmek için yürütülen faaliyetlerin devam ettiği aktarıldı.

Ayrıca, tehlike altında bulunan yerleşim bölgelerinden vatandaşların tahliye edildiği duyuruldu. 

"70 vatandaşımız yangından etkilendi"

Bakan Pakdemirli, yaptığı son dakika açıklamasında, "Alevler 300 hektarlık bir alanda etkili oldu. 7 daire, 11 ev, 14 işyeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşımız yangından etkilendi." dedi

Yorumlar (0)