Hatay'daki yangınlarla ilgili yeni gelişme: 2 sanığın cezası belli oldu

Hatay'da meydana gelen orman yangınlarına ilişkin görülen davada, 2 sanıktan biri 7 ay 15 gün ve diğeri ise 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

YAŞAM 12.10.2021, 11:41 13.10.2021, 09:08
Hatay'daki yangınlarla ilgili yeni gelişme: 2 sanığın cezası belli oldu

Geçen sene, Hatay'ın Belen ilçesinde meydana gelen ve Arsuz ile İskenderun ilçelerine yayılan orman yangınlarına ilişkin yargılanan 2 sanığa hapis cezası verildi.

Orman yangınları sanıklarına hapis cezası

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık 31 yaşındaki H.D. cezaevinden, tutuksuz yargılanan sanık 31 yaşındaki E.K. ise İskenderun Adliyesinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda sanık avukatları hazır bulundu.

Verilen savunmalarda 2 sanık da, önceki beyanlarını yineleyerek suçsuz olduklarını öne sürdü.

Avukatları dinleyen mahkeme heyeti, "orman yakmaya teşebbüs" suçu dolayısıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiği H.D isimli tutuklunun, adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Tutuksuz yargılanan E.K. isimli zanlıya ise "Güvenliği kasten tehlikeye sokmaya teşebbüs" suçu dolayısıyla 7 ay 15 gün hapis cezası verildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.

Terör örgütüne üye olma suçlarından beraat ettiler

Mahkeme heyeti, "örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek için silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından iki sanığın beraatına karar verdi.

Geçen sene Hatay’da çıkan orman yangınları Arsuz, İskenderun ve Belen ilçelerinde ev ve iş yerlerine de hasar vermişti. İki gün boyunca devam eden yangınlar, gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde kontrol altına alınmıştı. 

Yorumlar (0)